De onderschatte kracht van de jacuzzi

Wanneer je een dagje naar een kuuroord gaat wordt voornamelijk de sauna naar voren gebracht als dé weldoener voor je lichaam. Er zijn echter nog veel meer faciliteiten die je lichaam goed doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jacuzzi?             

De geschiedenis.

Het bubbelbad werd in Amerika in 1963 uitgevonden door de  Italiaanse immigrant Candido Jacuzzi die verlichting zocht voor zijn vijftienjarige zoon die leed aan reumatoïde artritis. Het merk Jacuzzi werd zo bekend, dat we nu nog steeds een bubbelbad een jacuzzi noemen, zelfs als het niet van het merk afkomstig is. Vaak wordt ook de Engelse term whirlpool gebruikt.

De voordelen.

In een bubbelbad is het gemiddeld 38° Celsius. Waterstralen en bubbels in het water masseren je lichaam en doen je spieren ontspannen. Dat geeft een opkikker tijdens stressvolle momenten en zal je een betere nachtrust geven. Je kan ook verschillende soorten oliën in het bad doen. Deze etherische oliën hebben elk hun eigen kracht. Zo zorgt lavendelolie voor dat extra relaxatiegevoel. Eucalyptus helpt tegen een verkoudheid en zou spier- en zenuwpijnen doen verdwijnen. Rozenolie helpt dan weer de huid verjongen en herstellen. De jacuzzi kan ook spijsverteringsproblemen oplossen. Het helpt eveneens je huid te verstevigen waardoor cellulitis minder kans krijgt.

 

Deel deze post:

Recente artikels