Maximaliseer het effect van de sauna!

Dat een saunabezoek ontspannend werkt en dat je huid er naderhand babyzacht door aanvoelt, weet iedereen die wel eens naar de sauna is geweest. Maar hoe kunnen we ons het beste op een dagje sauna voorbereiden en wat moeten we doen om dit ontspannen gevoel zo lang mogelijk vast te houden?

Zo naturel mogelijk

Ter voorbereiding op je saunabezoek kun je je huid maar beter zo naturel mogelijk laten. Bodylotion kun je gebruiken als je dat fijn vindt, maar voordat je de sauna in gaat, stap je toch onder de douche om je goed af te spoelen. Hetzelfde geldt voor make-up. Een beetje mascara kan geen kwaad, maar foundation belemmert bijvoorbeeld het zweten alleen maar en blijft er sowieso niet op zitten. Een fris gelaat zonder make-up is het best.

Schoner kan niet

Van zo’n heerlijk dagje in de sauna gaan je poriën helemaal open staan, zodat alle afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Het uitzweten van je afvalstoffen zorgt ervoor dat je huid verjongt. Je kunt dit effect maximaliseren door veel water te drinken: tijdens je saunabezoek, maar ook daarna. Dode huidcellen spoel je dan weer weg onder de douche, maar vermijd daarbij het gebruik van zeep. Je huid is immers ietsje gevoeliger, en de kans bestaat dat je je poriën weer verstopt. Hetzelfde geldt trouwens ook voor deodorant. Zonde, dus probeer het gebruik daarvan ook nog even uit te stellen.

Doe vooral lekker niets

Het belangrijkste dat je kan doen om het effect van de sauna te maximaliseren, is dus eigenlijk vooral heerlijk niks doen. Probeer zo weinig mogelijk crèmes of lotions te smeren en laat de sauna en vooral je huid zelf het werk doen. Geniet vooral ook zo lang mogelijk van dat ontspannen gevoel. Dompel jezelf niet meteen weer onder in een berg werk, maar laat je lichaam nog even genieten van de rust.

Deel deze post:

Recente artikels