Naakt kuren?

Je altijd al afgevraagd waarom je in je blootje moet rondlopen in een sauna? Voor velen maakt dat een saunabezoek niet evident, omdat ze onzeker zijn over hun lichaam. Daarom kan je in sommige sauna’s op bepaalde dagen in zwemkledij komen. Toch raden we je aan om je Adam- of Evakostuum aan te doen en wel voor deze redenen…

 

Zwemkledij en hygiëne

  • In de eerste plaats is het voor hygiënische redenen beter om geen zwemkledij te dragen in een sauna. Het zweet loopt dan niet van je lichaam, maar blijft hangen in je kledij. Niet alleen verspreid je zo sneller bacteriën, maar het is ook niet zo fijn voor je huid.
  • Door al dat zweten kan je zwemkleding ook een naar geurtje krijgen.
  • De huid onder je zwemkledij kan minder goed ademen en zal dus ook minder goed kunnen afkoelen.
  • Badkleding kan zeer warm worden in een sauna. Wanneer de kledij loshangt, neemt het dezelfde temperatuur aan van de sauna en aangezien die over de 70 graden kan worden, is dat absoluut geen pretje.

 

Zonder schaamte

Toch blijft de drempel om naakt te kuren voor sommigen te groot, omdat ze denken dat mensen naar hen zullen kijken. Denk eraan dat iedereen naakt is, en dat niet veel mensen geïnteresseerd zijn in hoe anderen eruit zien. Je kan ook nog steeds je handdoek of badjas gebruiken wanneer je rondloopt.

Voordat je een openbare sauna binnenstapt kan je misschien eerst eens naar een privésauna gaan met je partner of vrienden, zodat je kan wennen aan het idee dat je naakt bent. Ook een hele grote sauna waarin je kan opgaan in de massa is een goed idee. Ben je daarna nog steeds niet op je gemak, kan je nog steeds naar verschillende sauna’s gaan waar zwemkledij is toegestaan. Uiteindelijk doe je wat jij het prettigst vindt.

Deel deze post:

Recente artikels