Zwemkledij verplicht!

Omdat er veel vraag is naar het dragen van zwemkledij, kiezen veel sauna’s er voor om verschillende dagen of zelfs elke dag zwemkledij verplicht te maken. Dat zou de stap om naar de sauna te gaan veel kleiner moeten maken. We zetten enkele interessante sauna’s waar je zwemkledij moet dragen even op een rijtje.

Kuurcentrum Yolande Buekers in Berlingen  

http://www.relaxy.be/publieke-sauna/berlingen/157-kuurcentrum-yolande-buekers/

Kuurcentrum Yolande Buekers heeft een groot aanbod aan massages, maar heeft daarnaast ook een Aquapaleis. Dat is een grote publieke sauna waar zwemkledij verplicht is. Je hebt er de standaardsauna’s en –baden, maar je hebt er ook erg originele faciliteiten. Zo heb je bijvoorbeeld een dode zee relaxatiebad met onderwatermuziek en een helarium kleurensauna. Je vervelen kan haast niet.

Wu Wei in Kortrijk  

http://www.relaxy.be/publieke-sauna/kortrijk/44-wu-wei—publieke-spa/

Deze openbare sauna is rustig en mooi ingericht. Met de sauna, een Turks stoombad en verschillende zwembaden heb je eigenlijk al genoeg omhanden, maar er staan ook experts ter beschikking die je een lichaamsbehandeling of gezichtsverzorging aanbieden. Je krijgt lekkere hapjes voorgeschoteld aan de rand van het zwembad of bij de open haard, maar je kan ook uitgebreid smullen in het restaurant. Let op: elke dinsdagavond voorziet Wu Wei Spa een avondje zonder zwemkledij.

La Nostra Vita in Molenstede

http://www.relaxy.be/publieke-sauna/molenstede/205-la-nostra-vita/

Op woensdag en zaterdag is het dragen van zwemkledij verplicht in La Nostra Vita. Dit saunacomplex heeft een mooie grote tuin waarop de taverne met buitenterras uitkijkt. Naast de sauna heb je er ook een beautycenter dat ook toegankelijk is voor de saunagangers. Je kunt dus een dagje in de sauna combineren met een manicure en pedicure. Dat vinden wij nu eens handig!

Waer Waters in Groot-Bijgaarden

http://www.relaxy.be/publieke-sauna/groot-bijgaarden/52-waer-waters/

Waer Waters is opgedeeld in twee grote compartimenten: een deel met zwemkledij en een deel zonder. Geniet in alle rust van de verschillende sauna’s (probeer zeker ook eens de zoutkristalsauna!) en waan je jezelf in de dode zee in het floating bad. Deze sauna biedt ook verschillende opgietsessies aan, zoals een aromatherapeutische opgietsessie en een Banya opgietsessie, een Russisch saunaritueel.

Thermen Sane in Tongeren     

https://www.relaxy.be/publieke-sauna/tongeren/22-thermen-sane/

Wat 25 jaar geleden nog een klein saunacomplex was, is nu uitgegroeid tot een professioneel en volwaardig beauty- en thermencomplex. Bij thermen Sane kom je altijd relaxt buiten. Verzorg je huid door gebruik te maken van de verschillende thermen, waaronder vier sauna’s, maar láát je ook verzorgen door uit een van hun beauty-arrangementen te kiezen. Sinds 1 mei is het dragen van badslippers verplicht.

Thermae Boetfort in Melsbroek  

https://www.relaxy.be/publieke-sauna/melsbroek/53-thermae-boetfort/

 Bij Thermae Boetfort hebben ze gekozen voor hun complex onder te verdelen in een deel met zwemkledij en een deel zonder. Enkel de de kleedruimtes worden met alle klanten gedeeld. Het complex ligt op het domein van het kasteel Boetfort waar je ook overnachtingen kunt boeken. Wie een nachtje komt slapen, kan dineren in een prachtig authentiek restaurant vooraleer terug de wellness in te duiken.

Thermae Grimbergen in Grimbergen      

https://www.relaxy.be/publieke-sauna/grimbergen/37-thermae-grimbergen

Thermae Grimbergen heeft ook een opgedeelde ruimte met een deel voor zwemkledij en een deel voor de naaktgangers. De keuze uit de verschillende arrangementen is groot: Finse sauna, jacuzzi binnen en buiten, massage, … Noem maar op! Enkele huizen verder hebben ze ook een hotel ter beschikking met een uitgebreid ontbijtbuffet.

Thermen Katara in Belsele  

https://www.relaxy.be/publieke-sauna/belsele/26-thermen-katara/

Elke woensdag houdt Thermen Katara een badpakdag. Het is een van de grootste saunacomplexen in België. Het aanbod is dan ook een enorm en divers. Laat je huid eens goed scrubben in de Marokkaanse verzorgingsruimte, laat je voetjes rusten in een Romeins voetbad en kom tot rust in de Aziatische relaxatieruimte.

Deel deze post:

Recente artikels