Bodypakking in de welness

Naast de verschillende soorten sauna’s en de diverse baden in een welness, kan je er nu ook steeds vaker terecht voor massages en schoonheidsbehandelingen. Bovenop de veel gevraagde gezichtsbehandelingen, manicure, pedicures, ontharing of het wit maken van je tanden, vind je er ook de zogenaamde ‘bodypakkingen

Een bodypa-pardon?

De bodypakkingen, oftewel lichaamspakkingen, zijn een aangename manier om je huid te verzorgen. De behandeling kan gedaan worden voor verschillende doeleinden en duurt een klein uurtje. Zo bestaan er zowel pakkingen voor het ontgiften van het lichaam als voor het stimuleren van de volledige stofwisseling. Daarnaast vind je er die je huid voeden en verstevigen, of die functioneren als hulpmiddel bij het aanpakken van cellulitis. Bovendien zijn er ook lichaamspakkingen die heilzaam werken voor lichaam én geest. Wanneer je ongeveer 20 minuten in deze pakkingen ligt, voel je je al als herboren!

Maar hoe werkt dat dan?

Eerst kies je uit het grote aanbod bodypakkingen precies die behandeling die jouw huid nodig heeft. Daarna zorgt een scrub voor verwijdering van oude huidcellen en voor het stimuleren van de doorbloeding. De gereinigde huid wordt zacht en de poriën openen zich, waardoor de pakking beter in het lichaam kan trekken. Nu je huid helemaal gereinigd en voorbereid is, is het tijd voor de pakking zelf. Deze wordt afgedekt met folie en warme doeken, zodat de warmte goed wordt vastgehouden. Vervolgens kan de pakking rustig intrekken terwijl jij je ontspant in de massagestoel. Wanneer de pakking zijn werk heeft gedaan, wordt hij afgespoeld en wordt je huid ingesmeerd met een bodylotion.

 Aan jou de keuze!

 Hieronder stellen we al een vijftal bodypakkingen voor, die elk hun eigen heilzame werking en effect op je lichaam hebben. Er is voor elk wat wils!

  • Algenpakking
    Algen zijn voordelig voor de celstofwisseling en stimuleren de afbraak van onderhuids vet. Deze pakking wordt gebruikt om af te slanken en om zich fitter te voelen. Bovendien zijn algen rijk aan mineralen.
  • Cacaopakking
    Deze pakking helpt onder andere bij het verwijderen van ongewenst vet. Bovenop het ontspannende effect, bevordert het de transpiratie, hetgeen gifstoffen doet verwijderen. De hoeveelheid mineralen (vooral magnesium) dient om de spierspanning in het lichaam te behouden. Daarnaast heeft cacao nog enkele eigenschappen die het verouderingsproces vertragen.
  • Modderpakking
    De modderpakking is goed voor de spieren en gewrichten, zodat het gewrichtsklachten als reuma tegenwerkt. Ook zorgt de modderpakking voor een verbeterde werking van de organen. Het heeft een stimulerende werking op het afweersysteem en onttrekt gif- en afvalstoffen aan het lichaam. Daarnaast zorgt het voor een reiniging van de huid. En bovenop dit alles geeft het een relaxerend gevoel!
  • Lavendel-honingpakking
    De lavendel-honingpakking heeft een kalmerende werking. Naast het reinigen van de huid, werkt deze pakking ook vochtherstellend. Bovendien herstelt het de balans tussen lichaam en geest.
  • Hooipakking
    De hooipakking heeft een ontspannende werking en stimuleert de bloedsomloop. Daarnaast worden er gifstoffen afgestoten.
Deel deze post:

Recente artikels