Hoe kunnen sauna en massage elkaar aanvullen?

In wellness centra heb je een steeds uitgebreidere keuze aan wellness behandelingen. Ook zie je bijna geen saunacentra meer waar je niet ook een weldadige massage kunt ondergaan. Een massage na afloop van een saunabezoek kan je wellness beleving nog intenser én effectiever maken. Wat zijn de extra voordelen van deze combinatie? Ontdek hier hoe sauna en massage elkaar perfect kunnen aanvullen.

Sauna maakt de spieren losser
Een van de gezondheidsvoordelen van de sauna is dat het de spieren losmaakt. Heb je regelmatig spierpijn, bijvoorbeeld na het sporten, dan kan de sauna uitkomst bieden. De warmte stimuleert de bloedcirculatie. Afvalstoffen in de spieren, bijvoorbeeld melkzuur, worden daardoor sneller afgevoerd, de pijn wordt minder en de spieren zullen sneller herstellen. Zijn je spieren erg stijf, dan kan een massage pijnlijk zijn. Door eerst in de sauna te gaan, kun je dit probleem voorkomen. Een voordeel van een massage is dat de massagetherapeut gericht kan werken op jouw specifieke klachten en eventuele kleine contracties in de spieren kan opsporen en verhelpen.

Is ontspannen tijdens massage lastig?

Wanneer je voor de eerste keer een massage ondergaat, kan het lastig zijn om te ontspannen. Niet iedereen voelt zich meteen op zijn gemak. Of misschien zit je in een erg stressvolle periode in je leven en heb je moeite om je gedachten los te laten? In beide gevallen kan het helpen om eerst de sauna in te gaan. Hier heb je even een momentje voor jezelf en de warmte helpt je om sneller een lomer gevoel te krijgen. Wanneer je daarna plaatsneemt op de massagetafel, zal het je beslist gemakkelijker af gaan om te ontspannen. Hoe beter jij je ontspant, hoe effectiever de massage zal zijn. Leer alles over de voordelen van ontspanningsmassages en het geven van een volledige ontspanningsmassage in deze cursus ontspanningsmassage.

Sauna en massage optimaliseren de stofwisseling

Sauna en massage hebben veel gelijksoortige gezondheidsvoordelen en kunnen elkaar om die reden goed ondersteunen. Zo stimuleren ze allebei de stofwisseling. De sauna doet dit alleen door middel van warmte. Hierdoor gaat je bloed sneller stromen, je aders gaan wijder openstaan en ook de poriën openen zich beter. De doorstroming en uitscheiding van lichaamsvloeistoffen wordt hierdoor bevorderd. Wanneer je na een saunabezoek een massage ondergaat, wordt dit effect nog eens versterkt. De massagetechnieken zorgen naast warmte (door wrijving) ook voor beweging. Daarnaast zijn er ook speciale massages waarin met extra warmte wordt gewerkt, zoals in de hot stone massage.

Massageproducten werken beter in na saunabezoek

Een bezoek aan de sauna is ook goed voor de huid. Door de warmte verbetert de bloedtoevoer naar de huid, waardoor de huid beter voorzien wordt van voedingsstoffen. Daarnaast gaan de poriën van de huid verder openstaan, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd worden. Het betekent ook dat de huid vervolgens van buitenaf beter werkzame stoffen op kan nemen, bijvoorbeeld tijdens een massage met massageproducten die een huidherstellende, reinigende en verzorgende werking hebben. Een saunabezoek kan daarom een goede voorbereiding zijn voor een dergelijke massagebehandeling, bijvoorbeeld voor een kruidenstempelmassage. Wil je meer weten over de wereld van wellness, massage en therapieën, neem dan hier een kijkje op de website van de Wellness Academie.

Deel deze post:

Recente artikels