Wat giet je best op de kachel van de sauna? En wat vooral niet?

Er doen heel wat indianenverhalen de ronde over wat je nu best gebruikt om een bepaalde geur te creëren in de sauna. Dat werd nog maar eens bevestigd in Delft, waar een honderdtal hotelgasten werd geëvacueerd nadat een saunaganger een soort wax op de kachel van de sauna had gelegd. De rookontwikkeling deed mensen vermoeden dat er brand was ontstaan, waar achteraf gezien hoegenaamd geen sprake van was.

Maar wat gebruik je nu best? En waarom? De sauna is een kurkdroge ruimte. Net daarom kan je lichaam die hoge temperatuur verdragen. Mocht het én vochtig én heet zijn in de cabine, dan zou je lichaam verbranden. Toch kan het aangenaam zijn om zo nu en dan wat water over de stenen van de sauna te gieten. Dat doe je best voorzichtig zodat het water niet snel doorheen de stenen loopt, maar wél netjes verdampt. Hoeveel water je gebruikt laat je best afhangen van wat je zelf kan verdragen. Het verdampen van water zorgt namelijk voor een forse opstoot van de temperatuur.

Vaak wordt het opgieten in de sauna ook gebruikt om een aangename geur in de cabine te bekomen. Eucalyptus is bijvoorbeeld een populaire geur, als middeltje tegen verkoudheid. Je vindt heel wat middeltjes die je met water kan mengen zodat je de gewenste geur bekomt.

Opgelet:

  • Zorg ervoor dat je zeker geen olie gebruikt, want die zijn brandgevaarlijk. Hetzelfde geldt voor producten die alcohol bevatten.
  • Vergeet niet om rekening te houden met andere gasten in de cabine, of mensen die meteen na jou gebruik willen maken van de sauna.
  • Twijfel je of een bepaalde vloeistof of geur is toegestaan, roep er dan zeker even de verantwoordelijke bij.

 

Zin gekregen om te genieten van een fijne sessie in de (privé-)sauna? Surf dan als de bliksem www.relaxy.be en vind er de sauna die jij zoekt!

[button href=”https://www.relaxy.be/” target=”_blank” color=”green” width=”300px” icon=””]Ontdek de mooiste sauna’s bij jouw in de buurt[/button]

 

 

Deel deze post:

Recente artikels