Alle voordelen van gember op een rijtje

Gember is een wondermiddel. Wij bij Relaxy weten dat al lang (gemberthee is het favoriete drankje bij ons op bureau), maar graag zetten we voor jou alle voordelen en toepassingen eens op een rijtje.

Wat is gember?

Gember is een inheemse plant die groeit in Azië. De plant is een rietachtige stok met heel mooie witte bloemen. De gember die we gebruiken in ons dagelijks leven is de wortel van deze plant. De gemberwortel is geel vanbinnen en heeft een heel scherpe en kruidige smaak. De geneeskrachtige wortel wordt in de geneeskunde vaak gebruikt. Maar je kan je eten of drinken er ook heerlijk mee op smaak brengen!

Goed tegen misselijkheid (ook zwangerschapsmisselijkheid)

Gember staat vooral bekend om zijn kracht om misselijkheid en braakneigingen tegen te gaan. Reis- of zeeziekte kan je dus gemakkelijk vermijden door op voorhand een gembertablet in te nemen of op een stukje verse gember te kauwen.

Het helpt ook voor spijsvertering, tegen krampen, maagpijn en tegen maagzweren. Daarbij helpt de wortel ook om te verteren én verbetert het je metabolisme.

 280ac7108d673e4effd69570b9cf655e

Anti-bacteriële werking en bestrijd ontstekingen

De chemische samenstelling van gember lijkt erg op die van aspirine. Gember bevat namelijk veel fytonutriënten, waaronder gingerol en shoagol, die ontstekingsremmend werken bij zowel acute als chronische ontstekingen.

Werkt pijnstillend

Het is zo dat 500mg gember hetzelfde effect teweegbrengt als 400g ibuprofen. Het helpt ook tegen migraine, artritis en is cholesterolverlagend en bloed verdunnend. Ook niet onbelangrijk: gember helpt je lichaam ontspannen én is goed voor de hersenen en het geheugen

Ontgiften

Gember is een anti-oxidant. Je kan er je lichaam echt mee ontgiften. Omdat het je metabolisme op gang brengt, zorgt het er ook voor dat afvalstoffen uit je lichaam gaan. Als je van plan bent een detox-kuur te doen of in het algemeen een gezondere levensstijl wil: implementeer gember dan zeker mee in je dieet!

 

rcaNUh3pQ9GD8w7Iy8qE__DSC0940

Hoe gebruik je gember?

– Stukjes rauwe gember in je thee

– Verwerk in gerechten zoals curry, stoofpot of soep

– Maak overheerlijke gemberkoekjes of bijvoorbeeld een gember-amandelgebak

– Gember wordt tegenwoordig steeds vaker verwerkt in drankjes zoals cocktails of gingerbeers

– …

Tip: je kan gember gemakkelijk invriezen. Handig voor als je telkens maar een klein stukje nodig hebt.