5 redenen waarom een wellnessweekend de ideale uitstap is bij een relatiedipje

Met het vallen van de bladeren en het korter worden van de dagen, kan het weer wat moeilijker worden om die onstuimige passie in je relatie te houden. De herfstblues kan de kop opsteken. Het binnen zitten en minder uitgaan zorgen voor sleur, met een verminderde zin in intimiteit als gevolg.

Dit kan je zeker eens ervaren wanneer je al wat langer samen bent, en het soms moeilijker wordt om die intimiteit in je relatie levendig te houden. Nochtans is dit een heel belangrijk onderdeel van je relatie. Zonder de nodige intimiteit is het zelfs zo dat de kans op een langdurig bestaan van je relatie afneemt.

Net daarom laten we jullie graag zien wat een weekendje weg met zen tweetjes voor jullie relatie kan doen. En wat specifiek ook de voordelen van een wellnessweekendje zijn.

 

Je neemt bewust tijd voor mekaar

Thuis gaat het leven altijd zo snel. Het werk, de kinderen, hobby’s, vrienden en familie vragen allemaal aandacht van jullie. Daardoor gebeurt het wel eens dat jullie ’s morgens zelfs naar het werk vertrekken zonder erbij stil te staan en bewust afscheid van mekaar te nemen. Of ’s avonds zelfs niet de tijd hebben om gezellig samen te zitten en over je dag te vertellen.

Tijdens dit weekendje weg kunnen jullie dit drukke leven even op pauze zetten. Eindelijk hebben jullie echt tijd voor mekaar en enkel voor mekaar. Zet die gsm gerust even uit of leg hem minstens een paar uurtjes weg en geef je liefste 100% aandacht.

 

Je bent weg uit je dagelijkse omgeving

Even weg uit je dagelijkse omgeving en daarbij ook weg uit je eigen slaapkamer. Want het is nog altijd in die bewuste slaapkamer dat veel van jullie intimiteit zou moeten plaatsvinden. Maar vaak krijgt deze kamer tijdens een relatiedipje ook een negatieve bijklank. Misschien is het wel de plaats waar jullie steeds opnieuw gestoord worden door de kinderen, of is het de plaats waar jullie het laatst ruzie maakten.

Een nieuwe omgeving kan in dat geval ervoor zorgen dat jullie terug dichter naar mekaar toe groeien. De routine die in jullie dagelijkse omgeving steeds weer de kop op steekt, is dan even weg. Zo wordt er plaats gemaakt om jullie liefde terug helemaal te laten openbloeien.

 

Je probeert nieuwe dingen uit

Deze tip bouwt natuurlijk verder op eerste tips hierboven. Want door samen een weekendje weg te gaan, heb je de kans om extra aandacht aan mekaar te besteden en ben je even weg uit de dagelijkse routine.

Maar daarnaast zorgen nieuwe ervaringen ook voor nieuwe indrukken en gevoelens. Samen iets nieuw doen kan een positief effect op jullie band en intimiteit hebben.

 

De romantiek van wellness versterkt dit nog eens

De voordelen van een wellnessmomentje werden op onze blog al verschillende keren in de kijker gezet. Maar we focussen dan meestal op de fysieke voordelen die sauna en wellness met zich meebrengen.

Hier leggen we graag wat meer de focus op het romantische voordeel van wellness. Want wellness is ook gezellig samen in de jacuzzi wat bijpraten bij intieme sfeerverlichting of kaarsjes. Een glaasje cava drinken en een hapje eten. En volledig ontspannen in de relaxatieruimte, knus bij mekaar in zalig zachte badjassen.

 

Wie heeft bij het lezen van dit artikel zin gekregen in een weekendje weg? Bekijk dan zeker ons assortiment van wellnessovernachtingen.

 

Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt