4 natuurlijke manieren om je huid te wapenen tegen de winterkoude

In de zomer bescherm je je huid tegen de zon, waarom zou je je huid in de winter niet moeten wapenen tegen de winterkoude?

Een snijdende wind, koude regen of zelfs sneeuw en weinig zon: deze elementen van moeder natuur kunnen je huid wel eens beschadigen en ruw en gevoelig maken. Maar we dragen zelf ook een belangrijk aandeel in het gezond houden van onze huid in de winter. Hieronder geven we je enkele tips waarmee je je huid heelhuids door de winterkoude kan loodsen.

  1. Vermijd grote temperatuurverschillen

Van je werk, naar de koude buitenlucht, naar je warme auto, terug naar buiten, thuiskomen in je opgewarmd huis en snel nog even de hond uitlaten bij de frisse avondval. En dan weer naar binnen en voor de verwarming je voeten opwarmen. In de winter kom je op veel plaatsen met grote temperatuurverschillen waaronder je huid te lijden krijgt. Probeer daarom extreme temperatuurverschillen te vermijden door bijvoorbeeld niet meteen onder een hete douche te gaan staan, je goed in te duffelen met warme en zachte kledij en de verwarming niet té hoog te zetten.

  1. Verwarming

De centrale verwarming is onmisbaar in de winter, maar met een paar kleine trucjes kan je vermijden dat de centrale verwarming jouw huid beschadigt. Ga bijvoorbeeld nooit te dicht bij een hete warmtebron zitten. Ook zorgt de verwarming ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis daalt. De lucht wordt daardoor erg droog en dat heeft geen goede invloed op jouw huid. Je kan dit oplossen door op je verwarming een potje water te zetten, zodat het water verdampt en vocht zich verspreidt in de lucht. Tip: doe een paar druppeltjes eucalyptusolie in het water, zodat de heerlijke relaxende en helende geur in heel je huis aanwezig is.

  1. Drink voldoende

Net zoals in warmere tijden, moet je er ook tijdens de winter op letten voldoende water te drinken. Zoals we hierboven al hebben verteld, is de lucht in dit seizoen veel droger. Bijgevolg kan je snel gedehydrateerd geraken. Let er dus zeker op minstens 8 glazen water per dag te drinken. Tip: Geen fan van ‘gewoon water’ tijdens de winter? Dat kan je oplossen door veel thee te drinken. En thee maakt je ook nog eens lekker warm vanbinnen, waardoor je de verwarming weer een tikkeltje zachter kan zetten!

  1. Goede reden om naar de sauna te gaan!

We hoeven je het niet te vertellen: naar de sauna gaan is goed voor een heleboel dingen, en zeker ook voor je huid. In de sauna wordt je huid gereinigd en gehydrateerd, en daardoor weer zachter. Daarnaast bieden heel wat sauna’s op Relaxy.be huidverzorgingen aan zoals gelaatsreinigingen, gezichtsmassages, peelings, bodyscrubs en modder- en kruidenbaden aan. Met een bezoekje brengen aan de sauna tijdens winter bescherm én genees je je huid.

Lees zeker ook ons artikel over hoe je zelf heerlijke gezichtsmaskers kan maken.

Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt