Nog niet klaar voor de herfst? 3 tips om je vakantiegevoel te verlengen met een dagje wellness

 

Ben jij er ook nog niet klaar voor . . . ? Die regen, vallende bladeren, dikke jassen, handschoenen en een occasionele loopneus ?

Wij ook niet !

Profiteer er dan nog even van om je vakantiegevoel te verlengen met een heerlijk ontspannend bezoek aan de wellness en keer nog heel even terug naar die zalige zomer. Tegelijk maak je je lichaam klaar om sterk aan de winter te beginnen.

Hoe haal je dat vakantiegevoel terug tijdens een dagje wellness?

 

  1. Heerlijk niets doen

Wat is één van de belangrijkste kenmerken van de meeste vakanties: uitrusten. Je even helemaal gaan ontspannen, lekker niets doen en volledig relaxt terug naar huis komen.

En heel toevallig is dat ook net wat je in de sauna gaat doen. Nog eens tot volledige ontspanning komen.

Neem dan ook rustig de tijd om het hele ontspanningsproces in de wellness te doorlopen. Begin langzaam met een voetbadje, bouw rustig op met een momentje in de jacuzzi of infrarood sauna, daag je lichaam verder uit met een stevige opgietsessie in de Finse sauna.

Maar integreer zeker ook een rustmoment / middagdutje in de relaxatieruimte. En eindig met een gezond stukje eten. Tijdens al dit relaxen heb je natuurlijk ook de tijd om samen terug te dromen naar jullie mooiste vakantiemomenten of . . . alvast je volgende vakantie te beginnen plannen.

Je zal die avond in ieder geval slapen als een roosje.

 

  1. Geuren brengen je helemaal terug

Ken je het ook wel dat een bepaalde geur je kan overspoelen met herinneringen aan een specifieke plaats of situatie ? Zo kan een geur in jouw geheugen onafscheidelijk verbonden geraken met die situatie.

Die sterke geurherkenning kan je gebruiken om weer even helemaal terug te dromen naar de zalige momenten tijdens jouw zomervakantie.

Geuren zoals lavendel, dennen, rozemarijn of citrus kom je geregeld tegen op zuiderse vakantiebestemmingen en zijn daarnaast perfect om te gebruiken in de sauna of het stoombad.

Sluit je ogen en waan je even terug in het Zuiden.

Wat mij zelf ook altijd helemaal terugbrengt naar die warme zomerdagen zijn de geuren van de douchezeep of body lotion die ik tijdens de zomer gebruikte. Vergeet die zeker niet mee te nemen om je wellness bezoek lekker ruikend mee te eindigen.

 

  1. De warmte van de wellness

Jacuzzi, sauna of hammam, ze hebben allen één ding gemeen: ze geven ons een heerlijk warm gevoel. En dat is iets wat we erg goed kunnen gebruiken in de aanloop naar de herfst.

Wat velen zo zalig vinden aan op vakantie gaan, is het goede weer en het stralende zonnetje. Het altijd gezellig warm hebben en zelfs ’s avonds geen trui te moeten meenemen. Dat gevoel van heerlijke warmte ben je natuurlijk snel weer kwijt eens terug in België.

Een uitgebreide dag in de wellness warmt je lichaam terug door en door op. Na een opgietsessie in de sauna wandel je lekker opgewarmd door de tuin van het wellnesscentrum zonder het frisse herfstbriesje nog te voelen.

Geef je lichaam aan het einde van deze zomer nog een keer dat hemelse gevoel van oneindige warmte en keer compleet uitgerust terug naar huis.

 

Ook helemaal zin gekregen in zo’n relaxmomentje ?

Ontdek de mooiste sauna’s bij jouw in de buurt