Met deze geuren kom je gezellig de winter door

gezellige geuren

Alle kleine beetjes helpen om de winter op een gezellige manier door te komen. En zo kunnen ook geuren je daarbij helpen. Voor we specifiek ingaan op een aantal aangename winterse geuren, geven we je graag eerst wat meer informatie over het belang van geuren. Waarom hebben deze zo’n grote invloed op ons?

Wanneer we met onze neus een geur opsnuiven, geeft dit een signaal naar onze hersenen. In de hersenen wordt aan elk geursignaal een betekenis gegeven. In de eerste plaats kan een geur een waarschuwing zijn. De hoofdfunctie van onze neus is er namelijk op ingesteld om gezond en giftig of bedorven voedsel van mekaar te onderscheiden. Maar daarnaast geven vele geuren ook een reactie in ons onderbewustzijn. Via het limbisch systeem in onze hersenen, dat ook door de geursignalen aangesproken wordt, heeft geur ook een invloed op onze emoties en gevoelens. Zo kan onze neus aan wel duizend verschillende geuren een betekenis geven. Dit toont aan dat geuren ook in de beleving van sauna en wellness belangrijk zijn en je ontspanningservaring in de sauna behoorlijk kunnen versterken.

Welke geuren zijn uiterst geschikt voor een winterse wellness? En wat kunnen deze geuren voor je betekenen?

1. Eucalyptus

Eucalyptus is één van de meest gebruikte etherische oliën in sauna en wellness en staat voornamelijk bekend voor zijn helende werking bij verkoudheden en luchtwegeninfecties. Bij een aanhoudende verkoudheid kan deze geur dus wel eens van pas komen.

2. Dennengeur

Den heeft als eigenschappen een harmoniserende, zuiverende en rustgevende geur te zijn. Daarnaast doet hij natuurlijk altijd al een beetje denken aan gezellige winteravonden bij het haardvuur en kerstsfeer, waardoor je al gemakkelijker in een knusse, opgewekte stemming zal komen.

 

download (1)

3. Citroen

Citroen is stimulerend, verfrissend en desinfecterend. Het is één van de beste oliën bij een griep of verkoudheid, omdat hij met zijn sterke antibacteriële werking een ruimte kan desinfecteren. Deze geur is ideaal om ons lichaam tijdens de winter tegen alle mogelijke infecties te beschermen.

4. Rozemarijn

Rozemarijn is bij uitstek een stimulerende en activerende olie. Voel je je tijdens de winter wat zwak en lusteloos, dan krijgt rozemarijn je er wel bovenop. Het versterkt je wilskracht en bereidheid om iets te ondernemen. Ideaal als je tijdens de winter iets te ver in zetel weggezakt bent geraakt. Daarnaast heeft ze ook het vermogen om je bloedsomloop te stimuleren.

 

Bron: Aromalifestyle

Wil jij deze geuren in de sauna uitproberen? Ontdek dan op Relaxy het perfecte sauna adresje voor jouw winters wellnessmoment.

Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt