Rue-No – Een heerlijk dagje Thermen R met je beste vriendin

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om één van de wellnesscentra, spa’s of sauna’s van Vlaanderen uit te proberen. Deze maand ging Evi Renaux van Rue-No langs bij Thermen R. Lees hier het verslag. 

Half januari stond opnieuw de driemaandelijkse controle bij de neuroloog op het programma. Niet meteen het leukste uitje in mijn agenda. Ook nooit echt een ‘good news show’. Ze schreef meer en nieuwe medicatie voor, maar ook meer rust! Helaas. En meer q-time ook! Aha!

Dé beste getting-better-therapie? Een dagje welnessen met één van mijn beste vriendinnen! De combinatie van de warmte op mijn spieren, het relaxen, de gewichtloosheid van het water, het bijkletsen, een glaasje cava en een lekker hapje: er zijn niet veel activiteiten die mijn zorgen meer doen vergeten. Dankzij relaxy.be reden we richting Roeselare, voor een dagje Thermen R. 

Vanaf 11u ben je er welkom, en met een dagpas kan je genieten tot 22u ’s avonds. (Je kan er trouwens ook overnachten op slechts 2 km, mocht je dat willen.) Ben je een thermen-leek, vraag dan even uitleg, dat deden wij en dat is best handig. Zeker als je net als ik voorzichtig moet zijn wat je lichaam betreft. Je wil goed en verantwoord de sauna nemen, en achteraf geen spierpijn noch hoofdpijn. Er is ook een groot aanbod aan verschillende soorten sauna’s, die je niet allemaal op dezelfde manier neemt, en ieder op zich een ander effect geven.

Schermafbeelding-2017-02-08-om-10.17.54

We startten met de Himalaya ZoutkristalSauna, een bacterievrije en anti-allergische ruimte met waardevolle mineralen. De zoutkristalstenen van het Himalayagebergte zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een krachtige therapeutische werking. Het heeft een oranje-rode kleur en is een weldaad voor het hart en de hersenen en werkt zowel ontspannend als vitaliserend. De sterrenhemel met traag afwisselende lichtpuntjes zorgt voor een extra rustgevoel. Ik sliep er twintig minuten  heerlijk! Ik, die nauwelijks slaap… . Bovendien geweldig voor luchtwegen en huidaandoeningen. Na de Himalaya-sauna overloop je een volledig parcours. Eventjes buiten lopen, in het voetbadje, … . We doen het helemaal juist. Ook het buiten lopen, en dat voelt helemaal niet koud. Maar heerlijk! Echt heerlijk!

Schermafbeelding-2017-02-08-om-10.18.04

Daarna passeerde ook nog de Hammam, de Finse Sauna, de Japanse Sauna waar we prachtige natuurbeelden geprojecteerd kregen. We zwommen binnen én buiten. We gingen in de scrubhut en het stoombad, ik warmde mijn spieren in de infra-roodsauna. De thermen hebben ook een prachtige tuin waar we regelmatig een toertje gingen wandelen tot we kippenvel kregen, op aanraden van Claire, die ons alles haarfijn uitlegde. Buiten vonden ook opgietsessies plaats, die echt meer dan de moeite waard waren. We hadden het gevoel dat we echt uren te kort kwamen. Mijn spieren én ik zelf genoten echt. Mijn hoofd was vrij.

Schermafbeelding-2017-02-08-om-10.18.17

Op de middag kan je terecht in de bistro. Je kan er trouwens ook buiten het middag uur gaan liggen en een boekje lezen onder de gezellige plaids. Wij dronken er -uiteraard- een glaasje cava, en genoten van tapas-hapjes. Maar je kan er echt alles eten: slaatjes, een dagmenu, pasta! En we namen de tijd om veel bij te praten.

16667160_10154105536511790_1595580200_o

In de late namiddag ruilden we de thermen voor een gelaatsverzorging. In het behandelingsgedeelte kan je terecht veel allerhande behandelingen. Thermen R staat gekend voor zeer therapeutische massages. Ik wenste dat ik er één kon nemen, maar aan mijn rug mogen jammer genoeg enkel kine-handjes. We hadden een duo-gezichtsbehandeling geboekt, en we startten ze druk babbelend om na enkele minuten beide gewoon in te dommelen. Heerlijk. Meer dan heerlijk. En we straalden achteraf. Met zicht op de tuin en een biosapje, sloten we dag af. Veel te vroeg, wat ons betrof.

16586759_10154105536481790_1439944274_o

Wij komen terug hier. Heel snel. En jullie moeten vooral ook eens langs gaan. Een dagpas voor de thermen kost 31,95€, een avondpas kan ook. Meer info daarover vind je hier: http://www.thermen-r.be/nl/over_ons/dagpas.

Wil jij ook graag een keer op bezoek bij Thermen R ? Hou dan de Facebookpagina van Relaxy goed in het oog, want Thermen R geeft vijf dag toegangen tot de wellness faciliteiten weg ! https://www.facebook.com/Relaxy.be/.

 

Ontdek meer over Thermen R