Sauna in de zomer. Een goed idee?

We hebben deze zomer al van enkele zwoele dagen kunnen genieten.  Met die hitte is een sauna bezoek misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch kan het zijn voordelen hebben om in de zomer naar de sauna te gaan. Ontdek hier alvast enkele redenen waarom een saunabezoek in de zomer een goed idee is.

Na een sauna bezoek kan je beter tegen de hitte.

Door de hoge temperaturen in de sauna, leer je de buiten temperatuur beter relativeren. In een sauna cabine kan het namelijk tot 90 graden worden. Dan valt die 30 graden buiten ineens een stuk beter mee.

Minder drukte

Omdat veel mensen op vakantie zijn, is het in de meeste wellnesscentra lekker rustig in de zomer. Het is dus het ideale moment om eens te gaan genieten van een dagje vakantie in eigen land. Zoek een leuk wellnesscentrum in de buurt en ga er genieten van de rust.

Afkoeling

Veel mensen denken bij een saunabezoek aan warmte. Maar de meeste wellnesscentra hebben ook zwembaden, koude dompelbaden, stortemmmers en neveldouches. Dit is dus ideaal om helemaal af te koelen op een hete dag.

Je poriën worden gezuiverd

In de zomer krijgt je huid het soms zwaar te verduren. Door het gebruikt van zonnecrème, olie of aftersun kunnen je poriën dichtslibben. Een saunabeurt kan je poriën weer helemaal zuiveren, waardoor je huid weer zachter aanvoelt.

Bij slecht weer

Hoewel we al enkele mooie zomerse dagen hebben mogen beleven, blijft de zomer in België wisselvallig. Op druiligere dagen is een saunasessie de ideale activiteit. Zo waan je je toch even in warmere oorden.

 

Ontdek de mooiste sauna’s bij jouw in de buurt