Skiën en sauna: een heerlijke combinatie

sauna en ski

Winter, koud weer, sneeuw, gluwein. Jawel, je hoort het al. Het skiseizoen is aangebroken! Heel wat mensen trekken naar de bergen om deze sfeervolle wintersport te beoefenen. En nog meer dan thuis, heeft een bezoekje aan de sauna na een dag skiën vele voordelen.

Overweeg daarom om dit jaar een hotel, appartement of chalet met sauna te boeken. Want skiën en naar de sauna gaan is een heerlijke combinatie! Hieronder vertellen we je waarom.

Droge huid door het skiën

Doorwinterde skiërs weten het vast wel. Een hele dag tegen hoog tempo door de ijskoude wind skiën: daar lijdt je huid onder. Ze wordt droog, jeukt en je lippen krijgen kloven. Om deze ongemakjes te bestrijden kan je best een cacaoboterlotion gebruiken, in combinatie met naar de sauna gaan.

Een tijdje geleden vertelden we op de blog alles over het beschermen van de huid tegen de winterkoude. Lees het artikel hier.

Warmte van de sauna

Na een hele dag in de koude buitenlucht te hebben doorgebracht, kan een sauna voor heerlijke warmte zorgen. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je gemoedstoestand. Tijdens een bezoek aan de sauna maakt je lichaam namelijk chemicaliën vrij die ervoor zorgen dat je een extra gelukkig wordt!

Vermijd verkoudheid

Dat een week in de sneeuw wel eens een verkoudheid zou kunnen veroorzaken, hoeven we je niet te vertellen. Onlangs publiceerden we een artikel over de sauna als medicijn tegen de verkoudheid. De warmte, rust, stoom en geurtjes zijn de gouden combinatie om hoesten, loopneuzen en keelpijn tegen te gaan.

Goed voor je spieren

Skiën is sporten. Vooral na de eerste dagen op de skilatten ervaar je misschien wel wat spierpijnen. Naar de sauna gaan ‘s avonds kan hiertegen helpen. Tijdens het sporten produceert je lichaam namelijk melkzuur in je spieren – wat spierpijnen veroorzaakt. De warmte van de sauna kan bijdragen tot een sneller herstel doordat je een betere bloedsomloop krijgt. Die snellere bloedsomloop zorgt ervoor dat melkzuur afgevoerd wordt. Hier lees je waarom sporters vaker naar de sauna zouden moeten gaan.

Vergeet dus zeker geen handdoeken, badjas en badslippers op je volgende skivakantie!

Niet op skivakantie dit jaar? Of kan je niet langer wachten op jouw #myrelaxymoment?

Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt