Wat neem je best mee naar de sauna? – Checklist

Heb je binnenkort een bezoekje naar de sauna gepland, maar weet je niet wat je allemaal moet meenemen? Of ga je voor het eerst naar de sauna? Wij hebben voor jullie een checklist gemaakt zodat je zeker niets vergeet.

Het enige wat jij moet doen is ontspannen!

Checklist

Je neemt best 2 grote badlakens mee naar de sauna. Eentje om op de bank te leggen in de sauna, zo verbrand je jezelf niet aan de warme banken. De andere gebruik je om jezelf mee af te drogen. Je kan ook nog een extra handdoek meenemen voor na het douchen aan het einde van je sauna bezoek.

Een badjas. In openbare sauna’s is het vaak verplicht om een badjas te dragen in het restaurant. Het hoeft geen dikke badjas te zijn, aangezien het in de sauna al lekker warm is.

Badslippers mag je ook zeker niet vergeten. In veel sauna complexen is dit ook verplicht. Het is hygiënisch en voor jezelf ook aangenamer om op te lopen als je uit de sauna komt. Je voorkomt er bovendien mee dat je zou uitglijden! Maar je neemt je slippers beter niet mee in de sauna zelf. De hitte van de sauna kan je slippers beschadigen.

Zonnecrème. Dit kan handig zijn als je sauna een buitengedeelte heeft en je bij mooi weer naar de wellness gaat.

Badkleding. Als je naar een openbare sauna gaat, check je best op voorhand of badkleding verplicht is of niet.

Het is altijd leuk om leesvoer mee te nemen naar de sauna. Tussen de saunarondes door, kan je in de ontspanningsruimte meestal heerlijk relaxen. Neem je favoriete boek of magazine mee en geniet optimaal van je dagje wellness.

Een flesje water. Tijdens een saunabezoek verlies je veel vocht. Zorg ervoor dat je vochtgehalte op pijl blijft door voldoende water te drinken. Mocht je dit niet doen, is de kans groot dat je hoofdpijn krijgt. En dat is geen leuke afsluiter van een relaxdag.

Shampoo, zeep en een haarborstel. Zo kan je helemaal proper terug huiswaarts keren, na je saunabeurt.

Vergeet zeker ook geen propere kleding mee te nemen, zo kom helemaal fris thuis na je verwendag.

Als je al deze zaken hebt meegenomen, hoef je enkel nog te genieten. Let er wel op dat je bij veel sauna’s bepaalde zaken kan huren of deze in de prijs inbegrepen zijn. Kijk dit dus goed na voor je vertrekt.

Zo, nu ben je helemaal klaar voor een je volgende dagje wellness. Weet je nog niet waar naartoe?Nneem dan een kijkje op Relaxy.be en ontdek de leukste privé sauna’spublieke sauna’s en wellness overnachtingen.

Ontdek de mooiste sauna’s bij jouw in de buurt