Zalig ontspannen aan zee bij Seasauna

Elke maand stuurt Relaxy een leuke blogster op pad om een bezoekje te brengen aan één van onze partners. Dit keer ging Adeline van Mrs Esperanza op bezoek bij Seasauna. Ze ging er samen met haar verloofde genieten van een zalig verwenweekend. Lees hier alles over haar ervaring in deze unieke wellness. 

 

IMG_8627 2

IMG_8660

Zes maanden. Zo lang zijn het lief en ik inmiddels verloofd. Sinds hij op de knie ging in het zonnige Barcelona – met de meest unieke ring ooit – leefde ik in een romantische scène van je typische chick flick. Van locatiebezoeken tot kleurenthema’s kiezen en trouwjurken passen: een droomfeest plannen is genieten. Om de ontelbare uren trouwpraat te compenseren, stuurde Relaxy hubby in spe en mezelf richting zee. Om er te genieten van wat welverdiende quality time. Zo zetten we koers naar Seasauna in Wenduine voor een ontspanningsweekend in een duplexappartement met wellness.

Zodra je een eerste stap zet in het appartement, word je overvallen door een oase van rust. Subtiele grijstinten sieren de muren, met hier en daar een knipoog naar zee. Vanuit een gezellige woonkamer met open haard kan je meteen genieten van een zeezicht om U tegen te zeggen. Verder op de benedenverdieping bevindt zich een uitgeruste keuken, toilet en eerste slaapkamer met badkamer.

IMG_8640

Eenmaal je de trap opgaat naar boven, word je omringd door witte keien die de wellnesszone afbakenen. Naast een tweede slaapkamer – het appartement kan je zowel met twee als vier personen huren – is de bovenverdieping geheel toegewijd aan wellness. Een ruime regendouche, bubbelbad en Finse sauna beloven ons helemaal tot rust te laten komen. Minder faciliteiten dan in een gemiddelde wellness, toch kan een overnachting de extra rust van een Turks stoombad of zwembad compenseren. Hier hoef je geen auto meer in te stappen na een paar uurtjes wellness, en kan je zolang je wil genieten van de wel aanwezige faciliteiten. Het beste aan deze wellness? Het frontaal zeezicht vanuit de sauna en het bubbelbad.

Wij beginnen onze avond in het bubbelbad, waar lichttherapie je in combinatie met bubbels helemaal zen maakt. Elk halfuur stappen we even buiten op het terras om wat frisse zeelucht in te ademen, waarna we de sauna instappen op zo’n 80 graden. Aromawater zorgt ervoor dat die ook meteen een fris geurtje heeft. Na een viertal uurtjes genieten van de faciliteiten, genoten we nog van een zelfgemaakt kaasplankje aan het haardvuur in de woonkamer. Als het weer het toelaat, kan ook gedineerd worden op het terras aan de woonkamer met een onbelemmerd zeezicht.

IMG_8621

AANRADER?

Seasauna is helemaal jouw ding als je houdt van een zelfstandig wellnessbezoek zonder tijdsdruk, en wanneer de zee je net als ons steeds opnieuw tot rust kan brengen. Hier kies je zelf hoe je je avond inkleedt: welke hapjes je op tafel zet, welk glas wijn je ingiet of welke muziek je avond kleurt. Personaliseer je bezoek dus naar hartenlust. Voor zij die geen zin hebben om achter het fornuis te staan, biedt Wenduine voldoende gezellige restaurantjes om van een maaltijd te genieten voor, na of tussen het wellnessen.

Praktisch: Wij gingen op weekend naar Seasauna I (Zeedijk 61). Naast dit topappartement bestaat ook nog een tweede Seasauna (Zeedijk 74), die zeker ook een bezoekje waard is. Meer informatie vind je hier.

 

Ontdek alles over Seasauna