5 redenen om een voetbad te nemen in de sauna

voetbad

Een voetbad nemen in de sauna is één van de belangrijkste stappen bij een saunarondje. In dit artikel vind je alle informatie over het perfecte saunrondje. Maar waarom zou je nu juist een voetbad nemen? Wij sommen voor jou de 5 belangrijkste redenen op!

  1. Eerst en vooral is een voetbad nemen heel ontspannend. De warmte van het water heeft een positief effect op je bloedcirculatie en je voeten en lichaam gaan daardoor meteen in relaxmodus.
  2. Het warme water brengt je lichaam alvast op temperatuur. Zo wordt je lichaam voorbereid op de hitte in de sauna en is het temperatuurverschil een minder grote schok.
  3. Je voeten worden zachter. Het eelt op je voeten wordt zachter doordat je voeten een langere tijd in het water zitten.
  4. 5 tot 10 minuten helemaal niets anders doen. Idealiter blijf je 5 tot 10 minuten met je voeten in het voetbad. Dat betekent dat je die tijd helemaal niets anders kan doen: neem je tijd om rond te kijken en te genieten van feit dat je niets doen helemaal oké is.
  5. Het is gezellig. Samen leuk een babbeltje doen terwijl je voeten in het water zitten, het is een ideaal moment om bij te praten met je saunabuddy! En het is eens wat anders dan op restaurant of in een bar bijpraten. In de sauna geniet je op een volledig ontspannen manier van elkaars gezelschap. Who needs more?

Zo, nu je helemaal op de hoogte bent van waarom het voetbad nu juist zo belangrijk én leuk is, kan je bij je volgend saunabezoekje extra genieten van jouw voetbad.

Plan je saunadagje!