De voordelen van citrus

Een heerlijk en verfrissend schijfje sinaasappel tijdens de pauze van een opgietsessie, zalig, toch? Wel, er is wel degelijk een reden waarom de sauna voor dit stukje fruit kiest. Citrusvruchten zijn niet enkel lekker en sappig, ze zitten natuurlijk ook vol vitamine C! Daarnaast heeft citrus nog een heleboel voordelen. Check hieronder waarom je vaker citrusvruchten moet eten tijdens je dagelijks leven.

Huid

Citrusvruchten bevatten citroenzuur, dat bacteriën en andere boosdoeners op de huid doden. Het hydrateert de huid goed, waardoor je huid superzacht en fris is. Citrus vernauwd de poriën ook, waardoor acne kan afnemen.
Hoe gebruiken? Je kan druppeltjes citrussap gebruiken, tijdens je saunabeurt citrusaroma opgieten of warm water met citroensap drinken.

Haar

Last van droog of dun haar? Last van roos, kaalheid of vroegtijdige vergrijzing? Citrus to the rescue! Citrusvruchten bevatten vitamine BH, een vitamine die essentieel is voor gezond haar. Een dagelijkse portie fruit kan ertoe bijdragen dat je haar weer dikker en glanzender wordt. Stimuleer dus gemakkelijk je haargroei op een natuurlijke manier door meer citrusvruchten te incorporeren in je eetgewoontes!

Gezondheid

Citroen, sinaasappel, pompelmoes, mandarijntjes, … ze allemaal laag in calorieën, bevatten geen cholesterol of verzadigde vetten. Daarnaast zorgen ze ervoor dat gifstoffen uit je lichaam gevoerd worden. Een gezonden inname van citrusvruchten zorgt ook voor een betere doorbloeding, spijsvertering en versterkt je immuunsysteem. Vaak last van keelpijn? Ook dan kan citrus de redder in nood zijn, aangezien het kan helpen om slijmen in de keel te verwijderen.

Een paar druppeltjes citroensap in je water, een sinaasappeltje bij het ontbijt, een clémentine tijdens de middag of een pompelmoes al 4-uurtje: het is niet enkel lekker maar ook supergezond!

Deel deze post:

Recente artikels