Hoe moet je die infraroodsauna nu eigenlijk gebruiken?

infraroodsauna

Verbaas jij je ook regelmatig over het aantal verschillende soorten sauna’s die er tegenwoordig bestaan? De traditionele Finse sauna, het Turkse stoombad, maar ook de Kelo-sauna, opgietsauna, biosauna, kleurensauna en natuurlijk de populaire infraroodsauna.

En die laatste is misschien wel de meest fascinerende van allemaal. De infraroodsauna heeft namelijk enorm veel positieve effecten op je spieren, gewrichten en huid.

Wat is infrarood?

Je kent het wel: dat zalige gevoel van de zon die op een stralende zomerdag je huid verwarmt. Wist je dat dit niet enkel een leuk gevoel is, maar zelfs van levensbelang is? De zon is namelijk de belangrijkste energiebron op aarde. De gezonde warmte van de zon komt van infraroodstralen (niet te verwarren met ultra-voilet stralen). Infrarood is een energiewarmte die in het lichaam dringt en het lichaam zodoende van binnenuit verwarmt. En alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infraroodstraling nodig. Inclusief wij dus.

Helaas zien we die zonneschijn in België niet dagelijks verschijnen. En net daarom kan infrarood zo’n deugd doen.

Infrarood: hoe gebruik je dat?

Omdat we bij Relaxy alle details van alle soorten sauna- of wellnessactiviteit wil kennen, gingen we op ontdekkingstocht en onderzochten hoe je de infraroodcabine nu best gebruikt.

Een infraroodcabine geeft minder omgevingswarmte dan een andere sauna. De cabine is tussen de 40 en 50°C. Omdat infraroodstralen tot diep in de spieren dringen, mag je ook slechts beperkte tijd doorbrengen naast de lampen.

Hieronder geven we je de 5 belangrijkste vuistregels voor het gebuiken van een infraroodcabine:

  1. Begin met water te drinken. Je zal immers veel vocht verdampen door de warmte in de cabine.
  2. Ga naakt in de cabine. Stoffen houden de stralingen immers tegen en zullen het effect verminderen.
  3. Zit op een handdoek.
  4. Blijf maximaal 15 minuten in de cabine als de lamp aanstaat. Als je dat graag wil, kan je nadien nog 40-50 minuten doorbrengen in de cabine terwijl de lamp niet meer aanstaat.
  5. Neem nadien een lauwe douche. Neem een rustpauze: ga liggen en geniet van het ontspannen gevoel.

Ook nood aan ontspannen spieren en gewrichten? Neem dan zeker een kijkje bij het aanbod aan sauna’s op Relaxy!

Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt