Ontdek de magische combinatie van sauna en yoga

yoga en sauna

Dat sauna heel wat voordelen heeft, hoeven we je eigenlijk niet meer te vertellen. Misschien is het belangrijkste voordeel wel dat naar de sauna gaan jou de mogelijkheid geeft om tijd te besteden aan jouw lichaam en geest.

Luister naar je lichaam

Dit saunamoment is voor veel mensen de ultieme fysieke én psychische detox. En zoals je in het artikel 10 minuten yoga per dag kon lezen, heeft yoga een gelijkaardig ontgiftend effect. Yoga zorgt, net zoals sauna, voor innerlijke rust, balans en energie. Door de opeenvolging van verschillende poses, de ademhalingsoefeningen en doorgedreven focus, versterk je je lichaam, verbeter je je bloedcirculatie en reduceer je stress. Het uitoefenen van deze eeuwenoude traditie brengt je lichaam en geest letterlijk in evenwicht. Niet alleen werk je aan je lichaam, je leert ook luisteren naar je lichaam.

Dat laatste, ‘luisteren naar je lichaam’, is iets dat vandaag een moeilijk opgave blijkt te zijn. Velen onder ons worstelen met de dagelijkse stormloop van het leven. Wanneer is het tijd om te rusten? Wanneer moet je een stapje terug doen? En vooral: wanneer ben je te ver gegaan? Zijn yoga als sauna daarom vandaag de dag zo razend populair? Hoogstwaarschijnlijk wel.

Het hoeft dus ook bijna geen verdere uitleg dat de combinatie van sauna en yoga een buitengewone uitwerking heeft op je lichaam. Hebben we je warm gemaakt om dit eens uit te proberen?

Een Zen-dag met yoga én sauna

Fitopia is de enige publieke wellness in Vlaanderen die ook yoga aanbiedt. En niet zomaar yoga: Fitopia heeft een enorm aanbod aan verschillende soorten yogalessen. Voor iedereen wat wils dus.

Heb je nog nooit yoga gedaan? Maak dan snel kennis met de rustgevende sport. Fitopia biedt lessen aan voor zowel beginners als ervaren yogi’s. En nog leuk nieuws voor de mannen: Fitopia introduceerde als eerste ‘Broga’, yoga voor mannen.

Intens genieten van sauna gecombineerd met een vitaliserende yogales: je hoeft er dus maar naar één plek voor te gaan. Geen heen-en-weer gecross en verschillende lidkaarten meer, ook dat ontneemt stress.

Ben jij er klaar voor?

Ontdek het Yoga-arrangement van Fitopia