Staycation tijdens de paasvakantie: 4 ultieme tips!

staycation

Ken je het hippe concept ‘Staycation’ al? Zoals je vast wel weet, hoef je geen duizenden kilometers te reizen om een leuke vakantie te hebben. Want ook thuis zijn er voldoende mogelijkheden om je te vermaken. Dat is niet enkel goed voor de portefeuille, het is namelijk ook goed voor het milieu én om je stressfactor te doen dalen. Hopelijk laat de zon zich even zien tijdens de paasvakantie en kan je heerlijk genieten van alle leuke activiteiten dicht bij huis.

Ga wandelen

Zoek een mooi wandelpad in jouw buurt, trek je wandelschoenen aan en ga in goed gezelschap de benen lekker losstappen. Neem een picknick mee, ga nadien een aperitiefje drinken of bereid op voorhand een lekkere maaltijd voor om nadien te verorberen. Wist je trouwens dat er tegenwoordig ook heel wat blotevoetenpaden zijn in België? Wordt helemaal één met de natuur, laat je wandelschoenen gewoon thuis en doe eens iets totaal nieuws!

Ga een dagje naar de publieke sauna

Niets zaliger dan een hele dag luilekkeren in de publieke sauna. Vaak hebben ze een prachtige tuin met comfortabele ligstoelen. Neem een goed boek mee, geniet van een aantal saunarondjes en doe een uitgebreide lunch of diner. Vakantiegevoel op en top!

Doe de 1e BBQ van het jaar

Raadpleeg het weerbericht en kies de beste dag uit om je beste vrienden en familie uit te nodigen voor de ‘1e BBQ van het jaar’! Is het nog wat fris ’s avonds? Doe dan een BBQ-lunch. Tijdens jouw staycation zijn er geen regels: doe gewoon lekker waar jij zin in hebt.

Verken een andere stad

Fan van citytrippen? Trek dan eens naar een stad in België waar je nooit eerder kwam. Ontdek er de bezienswaardigheden, goede restaurantjes, bezoek een museum of kuier gewoon een beetje rond. Denk aan de grote steden zoals Hasselt, Brussel, Brugge, Gent of Antwerpen, maar ook kleine steden zoals Lier of Mechelen zijn supercharmant! En natuurlijk zijn de badsteden ook de ideale bestemming voor tijdens jouw staycation.

 

Ontdek de mooiste publieke sauna’s bij jou in de buurt