Valentijn: hoe vier je dat nu best?

valentijn

Valentijn, of, de dag van de liefde… Vandaag deelt Magali van Relaxy haar hersenspinsels over hoe je Valentijn wél op een leuke manier kan vieren!

Romanticus of commercieel toneel?

Wauw. Wat bestaan er elk jaar eindeloze discussies over deze ‘feestdag’. Is het nog steeds een dag om je lief te verrassen en jullie relatie (letterlijk) in de bloemetjes te zetten? Of behoor jij zoals velen tot de sceptici die Valentijn enkel zien als een commercieel toneel waar marketing en winst maken de enige doelen zijn?

Wel, ik ga mij toch eerder mee aan de zijde van de romantische zielen plaatsen. Maar dan wel één met een ‘down to earth’ kantje. Wat bedoel ik daar precies mee? Sommigen zeggen dat je de liefde niet specifiek op Valentijn moet vieren, want je moet je liefde voor mekaar elke dag vieren. Dat gaat mij toch iets te ver. En het lijkt mij helaas ook gewoon niet mogelijk.

Tussen het werken, wassen, plassen, strijken en nog zoveel meer, is er gewoon niet elke dag nog tijd over om een uitgebreid candle light diner te organiseren, samen een bad te nemen met muziekje, kaarsjes of gezellig voor de open haard in mekaar ogen te staren.

Maar, anderzijds vind ik wel dat je niet genoeg moeite kan doen om je liefde te tonen. Door het drukke leven zal dit misschien niet elke dag lukken. Daarom is het wel leuk om elke gelegenheid die zich aanbiedt, aan te grijpen om iets extra voor mekaar te doen. En waarom dan niet profiteren van een dag die speciaal georganiseerd wordt om iedereen te herinneren aan het vieren van ‘de liefde’?

Moet je daarom die dag op elkaar gepakt in een overvol restaurant gaan zitten, grote cadeaus voor mekaar kopen of met de meest originele verrassingen uit de hoek komen? Zeker niet.

Het kan ook veel eenvoudiger

Niemand zegt dat je je liefde op Valentijn met de hele wereld hoeft te delen. Serenades aan het balkon, billboards met liefdesverklaring of publiekelijke huwelijksaanzoeken zijn dus helemaal niet nodig.

Jullie liefde en relatie zijn van jullie en enkel van jullie. Vier het dan ook gezellig met z’n tweetjes. Ook grote cadeaus en overrompelende verrassingen zijn niet nodig op Valentijn. Evengoed kan je vooraf met je partner afspreken dat jullie op die dag samen iets gezellig gaan doen. Want het samen zijn en, aandacht en tijd voor mekaar hebben, is uiteindelijk toch het belangrijkste.

Wil je je partner toch graag iets extra geven, doe het dan persoonlijk. Maak zelf een kaartje, schrijft een tekstje, maak zijn of haar lievelingsmaaltijd. Het zijn deze kleine attenties die zeker zoveel betekenen als een duur cadeau.

Nu moet het toeval dat een uitstapje naar de sauna volgens mij perfect valt onder deze manier van Valentijn vieren. Spreek af dat jullie 14 februari vrij houden en kies samen een mooie sauna uit. Reserveer een plekje en verder moet je alleen maar van mekaar genieten.

Zo eenvoudig kan het zijn. Geen uiterlijk vertoon, geen grote verrassingen, maar wel gewoon gezellig samen ontspannen, bijpraten, een glaasje drinken en helemaal herboren naar huis gaan…

Idealistisch romanticus of sceptische realist, wij wensen jullie in ieder geval allemaal een liefdevolle dag toe!

Boek jouw Valentijnsuitstapje via Relaxy