Voor deze 10 dingen heb jij je mama wellicht nog nooit bedankt

Met Moederdag in zicht staan we graag even stil bij onze mama’s en wat onze mama’s allemaal voor ons betekenen. Want zij heeft er voor gezorgd dat jij op deze wereld bent en zij waakte erover dat jij terwijl je opgroeide nooit iets te kort kwam.

Het is daarom niet meer dan logisch dat we 1 dag in het jaar speciaal aan onze mama’s wijden. We zetten hen dan extra in de bloemetjes, bezorgen haar een ontbijt op bed, nemen alle huishoudelijke taken van haar over of geven haar een leuk cadeautje.

Toch zijn er een heel aantal zaken die onze mama’s voor ons doen, maar waar we niet bij stilstaan en waar we haar ook nog nooit voor bedankt hebben. Heb jij je mama al eens bedankt voor één van deze 10 dingen?

 

  1. Om jouw allergrootste fan te zijn.

Sportwedstrijden, dansoptredens of je eerste blokfluitconcert. Eender welke je hobby’s waren, je mama stond altijd paraat om jou toe te juichen en was meestal zelfs degene die het hardst riep.

  1. Om haar ongerustheid.

Dat vond je toen misschien lastig, maar nu begrijp je welke nachtmerries zij heeft moeten doorstaan wanneer je voor het eerst alleen met de fiets weg ging, voor het eerst met de auto mocht rijden, ’s avonds niet op tijd thuis kwam, …

  1. Om al haar advies.

Voor alle keren dat zij in de rol trad van beste vriendin / adviseur / therapeut / kostuum ontwerper / haar stylist / coach / of probleemoplosser-van-elk-probleem-ooit.

  1. Om je af en toe in verlegenheid te brengen.

Dat vond je toen het einde van de wereld. Maar geef toe, eigenlijk was het gewoon wel schattig.

  1. Om je te stimuleren om je best te doen op school.

Gelukkig dat je mama niet zei ‘oke, speel maar Fifa heel de dag. Dat maakt mijn job gemakkelijker’. Denk je dat al het roepen, chanteren, straffen en huisarrest geven gemakkelijk was? Maar ze deed het toch, omdat ze wist wat best was voor jou.

  1. Om je goede manieren.

Voor alle keren dat zij bleef herhalen om ‘dank u’ te zeggen, niet met je ellebogen op de tafel te eten, recht te zitten en de zovele andere beleefdheidsregels die fatsoenlijke mensen van ons maakten.

  1. Om haar rol als verpleegster als je ziek was.

Hoe fijn was het niet als je ziek was om door mama verzorgd en verwend te worden. En zelfs nu je niet meer thuis woont en ziek bent, komt zij nog soms langs om zakdoeken, een soepje of iets lekkers te brengen.

  1. Om de broers en zussen die ze je gaf.

Want oh ja, soms kunnen ze zó lastig zijn. Maar geef toe, we zouden ook niet zonder kunnen.

  1. Om altijd te weten waar alles ligt.

Voor alle keren dat je haar riep omdat je een t-shirt niet vond, een spelletje kwijt was of je die spreekbeurt die je morgen moest presenteren niet meer wist liggen. Allemaal vragen die we aan papa nu eenmaal niet moesten stellen.

  1. Om het huisdier dat je toch mocht houden.

Weet je nog hoe vaak je vroeger gezeurd hebt om een huisdier en uiteindelijk dan toch dat hondje, poes of konijntje kreeg. En dat terwijl mama goed wist dat zij voor de verzorging ervan zou opdraaien.

 

Voor dit en zo veel meer willen wij van het Relaxy team graag onze mama’s bedanken !

Ontdek onze Moederdag arrangementen