Hoe bescherm je je haar tijdens een wellness bezoek

Heb je binnenkort een dagje sauna op de planning staan? Zalig! Maar vergeet dan zeker niet om wat extra aandacht aan je haar te besteden. Iedereen weet dat je lichaam zweet tijdens een sauna bezoek, en je huid daarvan kan uitdrogen, maar we vergeten soms dat het ook een effect op ons haar heeft. Door de warmte verliest je haar namelijk veel vocht en hierdoor kan het droog en stug worden. Wij geven je graag enkele tips om je lokken glanzend en zacht te houden, ook na een sauna bezoek.

In het water

Een eerste tip die we willen meegeven is om je haar vast te doen, wanneer je bijvoorbeeld in het zwembad of de jacuzzi gaat. Zo voorkom je dat je haar te veel in contact komt met het chloorwater. Chloor kan je haar erg droog maken en geverfd haar zelfs doen verkleuren.

In de douche

Wanneer je aan het einde van je bezoek uit de sauna komt, spring je meestal meteen onder de douche. Het is belangrijk dat je dan een geschikte shampoo gebruikt. Kies een voedende shampoo specifiek voor droog haar. Zorg er ook voor dat het water van de douche niet te heet is. Want ook hierdoor kan je haar droog worden.

 

hair2-700x525

Na de douche

Na het uitspoelen van de shampoo kan je je haar nog wat extra voeden met een maskertje. Je kiest dan best een masker dat droog en beschadigd haar herstelt. Laat het masker een paar minuutjes intrekken terwijl je bijvoorbeeld nog even nageniet in de relaxruimte van de wellness. Als de tijd om is, spoel je het masker grondig uit en maak je je haar voorzichtig droog met een handdoek.

Dit is meteen ook onze volgende tip. Ga voorzichtig te werk als je je haar met een handdoek droogt. Probeer niet te wrijven, maar rustig te deppen. Dit voorkomt bijkomende schade aan je haar.

Wanneer je haar handdoekdroog is, kan je als extraatje ook nog een heerlijk geurende haarolie aanbrengen op de lengtes van je haar. Zo geef je jouw lokken een extra boost en gaan ze mooi glanzen.

Tot slot kan je jouw haar best even laten rusten en gewoon aan de lucht laten drogen na een saunabezoek. Zo kan je haar optimaal herstellen.

Zo, nu ben je helemaal klaar voor je volgende bezoek aan de wellness. Weet je nog niet naar waar? Ontdek de mooiste sauna’s van Vlaanderen op Relaxy.be.

Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt