Een zachte, pijnloze peeling. Hij bestaat echt – en wij testten hem uit bij Nannic

peeling

Een grauwe dinsdag in januari. Niet meteen een morgen om vrolijk van te worden. Maar, wat mocht ik voor Relaxy die morgen gaan doen … ?

Ik werd uitgenodigd door het Belgische skin-care bedrijf Nannic en mocht er één van hun befaamde gelaatsverzorgingen uitproberen.

Aansluitend aan de kantoorgebouwen van Nannic werd een gloednieuwe behandelingsruimte geïnstalleerd. In principe niet voor jij en ik, want wij kunnen de behandelingen van Nannic eigenlijk krijgen bij de vertegenwoordigende schoonheidsinstituten in Vlaanderen. (Zo’n instituut in je buurt kan je hier vinden)

Maar speciaal voor Relaxy werd de eigen behandelingsruimte opengesteld zodat ik de Nannic Beautifying Energy behandeling first hand kon uitproberen.

 

Een kennismaking met Nannic

Eerst vertel ik je wat meer over dit Belgische beautylabel, want misschien ben jij met Nannic nog niet zo gekend … ?

Dat is goed mogelijk, want hoewel Nannic een 100% Belgische familiebedrijf is, heeft het merk zich de afgelopen jaren voornamelijk gericht op de buitenlandse markt. Zo zijn zij bijvoorbeeld in Zweden professioneel skin care merk nummer 1 – Dat klinkt bij mij meteen erg positief als je weet dat de Scandinavische landen zelf zeer bedreven zijn in alles wat met wellness en verzorging te maken heeft.

Na jaren van focus op export, wil Nannic nu ook in eigen land een grotere rol gaan spelen. En daar slagen zij in, want zij verzamelden ook hier al heel wat fans. De producten van Nannic zijn allemaal vrij van toegevoegde parabenen en zijn allen verrijkt met sterk geconcentreerde actieve bestanddelen zodat zij een langer een diepgaander effect beloven.

Nannic peeling

Nannic Beautifying Energy – Hoe werkt het?

Om te beginnen moet ik opmerken dat we enorm vriendelijk ontvangen werden bij Nannic. Je wordt comfortabel in de behandelingsstoel geïnstalleerd met verwarmde handdoek, een fleecedekentje en alles wat je nodig hebt om een uurtje helemaal weg te dromen terwijl je huid een volledige make-over krijgt … Gewoon heerlijk.

En dat geeft meteen één van de redenen aan waarom de Nannic behandelingen zo populair zijn. Gedaan met die pijnlijke treatments, een peeling tot bloedens toe, geprik met naalden en een rode huid voor de rest van de dag … Bij Nannic is dat allemaal verleden tijd. De behandelingen zijn pijnloos, veilig en zacht. Jij moet enkel maar genieten.

De NBE behandeling die ik mocht testen bestaat uit vier onderdelen:

  • Ablator:

Om te starten wordt je huid gereinigd met producten. Daarna volgt de diepte abrasie. Aan de hand van een opzetstukje met heel fijne siliconen haartjes die vibreren, worden de dode huidcellen verwijderd. Dit zonder je huid te beschadigen. Maar hierdoor zal de verdere behandeling van je huid wel doeltreffender zijn.

  •  Infuser:

Infuser voorziet de huid van microkanaaltjes die ervoor zorgen dat de serums gemakkelijk tot op de juiste diepte in de huid brengen. De huid wordt niet geperforeerd waardoor de behandeling veel zachter (maar wel even effectief) is en niet pijnlijk aanvoelt, tegenover andere peelings of needlings.

  • Radiofrequentie:

De behandeling wordt verder gezet met de radiofrequentie. De electro-magnetische energie doet de cellen van je huid vibreren en verhoogt de temperatuur van je huid lokaal met 1,5 à 2 graden. De diathermische activiteit verhoogt de aanvoer van zuurstofrijk bloed. Wat ik vooral onthoud, is het warme en rustgevende effect van deze behandeling. 😊

  • Algen masker:

Uiteindelijk wordt de behandeling afgesloten met een algen ‘peel off’ masker. Dit masker zorgt er dan weer voor dat de poriën zich sluiten. Het verfrist het huidoppervlak en geeft nogmaals een gevoel van rust en ontspanning.

Nannic peeling

Welk resultaat mag je verwachten?

Ikzelf heb nog niet al te veel peelings en uitgebreide gezichtsbehandelingen ervaren, maar kan me goed voorstellen hoe pijnlijk deze kunnen zijn. De behandeling van Nannic daarentegen was een ware verwennerij. Maar daarvoor alleen doen we het natuurlijk niet …

Zoals ik al zei, is er bij Nannic ook geen sprake van een pijnlijk uitziende rode huid na de behandeling. Van het moment dat je uit de behandelingsstoel stapt, is een duidelijke gezond gloed op je gelaat zichtbaar.

En daarnaast ziet mijn huid er echt egaler uit en zijn de kleine rimpeltjes rond mijn ogen zichtbaar verminderd. Deze effecten zijn natuurlijk na verloop van tijd wel terug verminderd. Maar dat is logisch. Nannic raadt dan ook een reeks van behandelingen aan waardoor de effecten op langere termijn ook blijvend zijn.

Ik was in elk geval alvast erg verrast en tevreden met het resultaat na één behandeling !

Tussen haakjes: het Relaxy team bestaat uit een bende toffe, jonge vrouwen. Zelfs ik, als oudste van het team, ben nog maar 32 jaar. 😊 Uiteraard ook zeker al geïnteresseerd in huidversteviging en -verjonging, maar om de effecten van de Nannic behandeling echt goed te kunnen testen wilde ik de behandeling toch ook graag laten testen door een dame met al wat meer levenservaring … en wie dan beter mee te nemen dan je eigen mama.

Zij stelde dit artikel mee op en vat de ervaring bij Nannic samen in één mooie zin:

 “Een pure verwennerij en een weldaad voor mijn huid met onmiddellijk zichtbaar resultaat, zeker voor herhaling vatbaar! “.

Ontdek Nannic