Grootste sauna ter wereld op het Noorse eiland Sandhornøy

Samen heerlijk ontspannen en zweten met meer dan 100 man? Dit kan tegenwoordig in de Agora sauna op het Noorse eiland Sandhornøy. Tijdens het SALT-festival gaan kunst en wellness hand in hand.                                                                   

Een sauna is niet meteen iets wat je op een festival voor kunst zou verwachten. Maar op het eiland Sandhornøy nabij de noordpoolcirkel is de grootste sauna ter wereld opgetrokken. Namelijk de Agora sauna! Deze is gelegen op een strand en omgeven door prachtige bergen. De sauna is gebaseerd op een traditionele Noorse fiskehjeller, dit zijn visdroogrekken die gebruikt worden door de normandische gemeenschappen in het land.

De inrichting van de sauna is geïnspireerd op een amfitheater. De voorkant van het A-vormig gebouw bestaat volledig uit glas, waardoor de mensen kunnen genieten van het utopiscbe landschap en lekker kunnen wegdromen. Het complex heeft ook een bar voor wie even afkoeling nodig heeft en verfrissing zoekt. Wanneer de sauna niet verhit is, wordt het als auditorium gebruikt voor optredens, lezingen en andere evenementen.

Het SALT-festival loopt nog tot 6 september. Lukt het je niet meer om deze sauna in Noorwegen te bezoeken? Geen paniek! Na afloop reist het festival, inclusief de Agora sauna, verder door, met stops in Groenland, Ijsland, Ierland, Schotland, Spitsbergen, Alaska en de Faroereilanden.

Bron: Salted

Deel deze post:

Recente artikels