Do’s & Don’ts in de privé sauna.

Meer en meer mensen zoeken ontspanning in de privé-sauna, maar voor heel wat mensen bestaat er toch nog een drempel om zich onder te dompelen in die heerlijke oase van rust. Relaxy.be draagt maar wat graag z’n steentje bij voor de mensen die de stap nog niet hebben kunnen/durven zetten en maken je wegwijs met een aantal do’s & don’ts in een privé-sauna.

1) Eerst en vooral: arriveer goed op tijd zodat je met de juiste instelling aan je ontspanningsavontuur kan beginnen. Haastig arriveren ontneemt al een deel van het plezier. Zet bij het binnenkomen ook meteen je gsm af. Je bent vanaf dat moment nog maar met één ding bezig: totale relaxatie.

2) Begin met een verfrissende douche. Dat is niet alleen hygiënisch, de hoge temperatuur in het ontspanningsgedeelte zorgt meteen voor een aangename ervaring. Laat zowel ‘gewone’ kledij als badkledij uit. Je bent er namelijk met je partner of met mensen waarbij je 100% jezelf kan zijn. Bovendien verhindert het materiaal van je badkledij dat je lichaam voldoende kan ademen in de sauna.

3) Hoewel een bezoek aan de privé-sauna per definitie ontspannend hoort te zijn, moet je rekening houden met het feit dat het voor je lichaam wel degelijk inspannend is. Eet dus geen zware maaltijd vlak voor je vertrekt. Matig ook het gebruik van alcohol, al is er uiteraard niets mis met een lekker glaasje voor en/of na de saunabeurt. Vergeet niet: je lichaam verliest heel wat vocht tijdens een bezoek aan de sauna of het stoombad. Drink dus geregeld een glas water om je vochtigheid op peil te houden.

4) Spring niet van de ene sauna in de andere. Je lichaam heeft namelijk minstens zoveel tijd nodig om te recupereren, dan je effectief in de sauna doorbrengt. Gun je lichaam de tijd om te bekomen en om je hartslag te laten dalen.

5) Tenslotte, luister naar de signalen van je lichaam en gebruik je gezond verstand. Forceer jezelf nooit om de volledige tijd uit te doen in sauna en wandel dat ijskoude dompelbad gerust voorbij als je er geen zin in hebt. Een bezoek aan de privé-sauna doe je op jouw tempo, op jouw manier.

Sluit je bezoek af met een verfrissende douche en je bent weer helemaal klaar voor de dagdagelijkse dingen des levens.

Heb je na het lezen zin gekregen in een bezoekje aan de privé-sauna? Klik dan hier door en vind een geschikt arrangement op maat!

Deel deze post:

Recente artikels