Jij relaxt, je kinderen amuseren zich te pletter. Dit zijn onze tips.

Blog - Jij relaxt, je kinderen amuseren zich te pletter. Dit zijn onze tips.

Terwijl je kinderen zichzelf creatief en zelfstandig bezighouden, kan jij heerlijk relaxen op jouw manier. Want ‘t is zomer voor iedereen, hé! Om dat te verwezenlijken, kan je nooit genoeg animatie-inspiratie hebben. Daarom delen we graag onze favoriete activiteiten voor kids. 

Steek een eigen show in elkaar 

De meeste theater- en dansvoorstellingen zijn afgelast. Waarom dan niet je eigen show in elkaar boksen? Je kinderen bereiden hun programma voor, jij ontspant ondertussen rustig in de tuin, het beautysalon of wellness. Wanneer je helemaal ‘zen’ bent, gooien je kinderen daar nog een fantastische show bovenop om de dag succesvol af te sluiten. Daarna show jij met je nieuwe snit, je gemasseerde schouders, manicure of gelaatsverzorging. Topdag!

Organiseer een schattenzoektocht

Toegegeven, deze activiteit vraagt wat voorbereidingstijd. Maar wanneer alles klaar is, zullen je kinderen er écht van genieten. Verstop een schat in de buurt en verzin opdrachten die hints geven over de eindbestemming. Bekijk zeker deze inspiratieblog als je daar wat ideetjes over wil krijgen. Terwijl je kinderen druk aan het zoeken zijn, kan jij na het harde werk tijd nemen voor jezelf. En da’s de grootste schat die er bestaat.

Poets je fiets

Dit zullen je kids niet onmiddellijk het beste idee vinden, maar wacht tot je hen het volledige concept uitlegt. De bedoeling is dat je kinderen hun fietsen poetsen… met de tuinslang. Plezier gegarandeerd. Laat hen een zwemkostuum aandoen en leg wat waterballonnen klaar. Wedden dat ze de auto er gratis en voor niets bijnemen? Ondertussen lig ook jij in je zwempak. Maar dan niet om te werken, natuurlijk. 

 

Maak je eigen beeldjes met klei of schilder eens een steen

Creativiteit ten top met dit leuke knutselidee. Laat je kinderen zich uitleven met klei of zelfgemaakt zoutdeeg. Ze zullen er uren plezier mee beleven. Wanneer ze eerst het deeg maken, kunnen ze daarna beginnen boetseren. Hier begint de creatieve rollercoaster. Welke vormen zal jouw kind tevoorschijn toveren? Neem ook je schildergerief bij de hand, want nadat de beeldjes uit de oven komen, zijn ze klaar om een kleurtje te krijgen. Geen klei of ingrediënten bij de hand? Dan vind je genoeg creativiteit in de natuur. Zoek wat grote stenen en laat je kinderen er eigen schilderijtjes van maken. Ook jij krijgt ondertussen een kleurtje… door het zonnebaden. Ahja! 

En dan nu… genieten!

Je bent al een fantastische ouder geweest. Altijd sta je klaar voor je kinderen, maar het is belangrijk dat ook jij tijd vrijmaakt om te ontspannen. Hoe kan dat beter dan in de wellness of sauna? Bij Relaxy vind je last minutes en arrangementen. Laat ons zeker weten of de tips succesvol waren of laat je eigen suggestie achter via max@relaxy.be.

Deel deze post:

Recente artikels