3 simpele superfoods die je gezondheid een boost kunnen geven

Waarschijnlijk hoorde je de term ‘superfood’ wel al eens vallen. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Superfood is voeding die je energie geeft en je immuunsysteem boost. Het zijn natuurlijke en onbehandelde voedingsmiddelen met meer voedingsstoffen dan het meeste gezond eten.

Superfoods maakten hun intrede als exotische vruchten, peulen of kruiden zoals acai- en gojibessen, chiazaad en ginkgo. Deze superfoods zijn helaas moeilijker te vinden in de gewone supermarkt en ze zijn ook vrij duur. En hoe verwerk je deze superfoods in je dagelijks eetpatroon?

Omdat wij van de mening zijn dat gezond zijn geen dure of moeilijke aangelegenheid moet zijn, hebben we voor jou 3 simpele alternatieven op een rijtje gezet. Deze superfoods vind je in elke winkel, en met een beetje geluk zelfs in je achtertuin 😉.

Simpele superfoods

1. Granaatappel

Wist je dat de granaatappel binnen het boeddhisme één van de drie gezegende vruchten is?

Hij zit namelijk boordevol vitamine C, kalium en antioxidanten: de granaatappel wordt alsmaar populairder en komt in steeds meer receptjes voor. De bloedrode vrucht heeft verschillende positieve effecten. Zo heeft hij een ontstekingsremmende werking en zorgt ie voor een lagere bloeddruk.

Verwerk de pitjes in een sla, in een couscousschotel of in een gezond dessertje.

2. Brandnetel

Ze kunnen je behoorlijk pijn doen, maar ook je pijn wegnemen.

Brandnetels vind je gratis en overvloedig op eigen bodem. Brandnetel zit boordevol ijzer, kalk, vitamine A en C, kalium en mangaan. Het heeft een ontstekingswerende werking en stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes.

Maak er een heerlijke soep of tas thee van.

3. Honing

Een natuurlijk medicijn, geproduceerd door Queen B.

Het is niet alleen een goede suikervervanger, het is er ook een gezonde. Honing is rijk aan mineralen, antioxidanten, probiotica en enzymen.

Gebruik het in plaats van suiker, door bijvoorbeeld een scheutje in je thee of yoghurt te doen.

4. Water

Oh, en mogen we water meetellen als superfood?

Simpeler kan niet. Je hoeft er geen zotte stoten voor uit te halen: het komt gewoon uit je kraan. Ons lichaam bestaat immers voor 60% uit vocht. Het is dus vanzelfsprekend erg belangrijk om je lichaam dagelijks genoeg water te geven: afhankelijk van je lengte en gewicht drink je best tussen 1.2 à 2 liter water per dag.

Vind je water saai? Maak er thee mee, doe er een schijfje citroen in of een scheutje vers vruchtensap. Voilà!

Klaar voor een gezonde levensstijl?

[button href=”https://www.relaxy.be/” target=”_blank” color=”green” width=”450px” icon=””] Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt [/button]

Deel deze post:

Recente artikels