De ultieme saunagids: Ontdek de trends en types in de wellness

De ultieme saunagids: Ontdek de trends en types in de wellness

Sauna’s zijn zoveel meer dan alleen houten banken en hete lucht. Ze vormen een mix van traditie en innovatie, met een scala aan verschillende ervaringen die passen bij elke wellness wens. Laat ons je gids zijn door de fascinerende wereld van sauna’s, van klassieke hitte tot kleurrijke lichttherapie. 

Welk type sauna nodigt jou uit voor je volgende ontspanningssessie?

Infrarood sauna: Warmte op een dieper niveau

De infrarood sauna wordt soms meer een warmtecabine genoemd, maar het biedt alle voordelen van een traditionele sauna en meer. Met temperaturen rond de 40 tot 50 graden Celsius, gebruikt de straling in plaats van hete lucht, wat dieper in de spieren penetreert. Perfect voor het verlichten van spierspanning en een favoriet voor de behandeling van huidproblemen zoals acne en eczeem.

Infrarood sauna
Finse sauna: De hete klassieker

De Finse sauna is een ervaring die de zintuigen prikkelt met zijn hoge luchtvochtigheid en temperaturen rond de 85 graden Celsius. Het is de ideale plek om te zweten en afvalstoffen af te voeren, terwijl je zelf de intensiteit van de hitte regelt met het opgieten van water op hete stenen.

Turks stoombad
Turks stoombad: Een verfrissende mist

Voor diegenen die een zachtere warmte verkiezen, biedt het Turks stoombad een zalige mist bij lagere temperaturen. Het is een weldaad voor de luchtwegen en een zachte omhelzing voor de huid.

Bio-sauna: De zachte kracht

Een bio-sauna, ook wel bekend als een sanarium, biedt een mildere temperatuur (rond de 60 graden Celsius) en een hogere luchtvochtigheid dan een traditionele sauna. Het is een ideale keuze voor wie wil genieten van de voordelen van een sauna, maar de intense hitte van een Finse sauna liever vermijdt.

Kleurensauna’s: Een spectrum van ontspanning

In de kleurensauna’s combineer je warmte met kleurrijke lichttherapie, elk met een eigen unieke invloed op je welzijn. Van het kalmerende blauwe licht tot het stimulerende rode, elke kleur biedt een andere therapeutische ervaring.

De trendy sauna-ervaringen

Terwijl deze klassiekers blijven bekoren, zijn er nieuwe trends in sauna-ervaringen die ook de aandacht trekken. Van zoutsteensauna’s, die de lucht zuiveren en de huid reinigen, tot aromatherapie sauna’s die de zintuigen prikkelen met heilzame etherische oliën.

Een dagje sauna is niet compleet zonder de toevoeging van een massage of schoonheidsbehandeling. Deze combinaties zorgen voor een ultieme wellness ervaring en maken van elk bezoek een exclusief uitje.

 

Word je aangetrokken door de diversiteit en overvloed aan sauna-keuzes? Ontdek dan de beste en meest trendy sauna-ervaringen op Relaxy. Boek je volgende saunasessie en laat jezelf onderdompelen in een wereld van warmte, kleur en totale ontspanning. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

Deel deze post:

Recente artikels