Durf jij in een sauna van 125 graden? Dit is wél de perfecte temperatuur! 

De warmste sauna waarin iemand overleefde was er eentje van 125 graden Celsius. De sauna-liefhebber hield het er zowaar 45 minuten vol. Niets om fier op te zijn trouwens, we raden dergelijke extreme bezoekjes ten stelligste af. 

 

Er wordt vaak gegoocheld en gepocht door sauna-bezoekers over de temperatuur in hun favoriete sauna. 90 graden, 100 graden, of zelfs nog warmer? Het staat iedereen vrij om in extreme omstandigheden naar de sauna te gaan, maar heter is niet altijd beter!

Temperatuur en vochtigheid gaan hand in hand. Een vochtige sauna van 70 graden zal warmer aanvoelen dan een droge sauna van 90 graden. Zo kan een bezoek aan een stoombad van 50 graden met een vochtigheidsgraad van om en bij de 100% heel wat uitdagender zijn dan langdurig vertoeven in een extreem warme sauna. Er is dus geen reden om mee te doen aan een opbod wat betreft temperatuur.

Er bestaat namelijk geen ‘ideale temperatuur’ die op iedereen van toepassing is. Ieder kiest zijn / haar ideale temperatuur. Wordt ademen lastig of word je onwel? Hoog tijd om even naar buiten gaan en je vochtpeil wat op te krikken met een glas water.

Heb je na het lezen van deze post zin gekregen in een bezoekje aan de sauna? Geniet van een uitgebreid aanbod van privé- en publieke sauna’s verspreid over Vlaanderen op Relaxy.be!

 

[button href=”https://www.relaxy.be/” target=”_blank” color=”green” width=”300px” icon=””]Ontdek de mooiste sauna’s bij jouw in de buurt[/button]1313

 

 

Deel deze post:

Recente artikels