Een sauna van 45, 60 of 90 graden? Neen hoor, welkom in de ijssauna!

Zowat in elke wellness aanwezig: een ruime keuze aan sauna’s. Warme en iets minder warme, maar een ijskoude sauna? Neen, die komen we niet vaak tegen. Nochtans hebben heel wat mensen meer baat bij een ijssauna dan bij een warme sauna. Of misschien is voor jou de combinatie van beide wel ideaal.

Met temperaturen die nergens op aarde op een natuurlijke manier voorkomen is de ijssauna wel érg bijzonder. Tot -110 graden Celcius: het zorgt voor een ervaring die je nog nergens eerder hebt beleefd. Cryotherapie – het gebruik van bijzonder lage temperaturen – wordt in de medische wereld al geruime tijd gebruikt als behandeling voor de huid. De eerste ijssauna bestaat al geruime tijd, maar hoe langer hoe meer dokters schrijven de methode voor als alternatieve therapie voor onder andere reuma en artritis. Sinds kort doet het ook haar intrede in de mooie wereld van de wellness.

Er wordt meer over gesproken, dus wordt het hoe langer hoe populairder. Maar hoe gaat dat juist in z’n werk? Het is simpelweg een andere manier om het lichaam af te koelen. Ondanks het feit dat het een behoorlijk extreme manier is, wordt algemeen aangenomen dat een serie van een aantal sessies bijzonder effectief is. Eén sessie is dan ook bijzonder kort en duurt amper drie minuten. Door de luchtvochtigheidsgraad van 0 is zelfs een temperatuur van -110 graden Celcius dragelijk. Bovendien krijg je per ademhaling dubbel zoveel zuurstof binnen dan bij een doorsnee-ademhaling.

 

Toch maar liever naar de traditionele sauna? Ga dan snel naar relaxy.be en kies jouw favoriete wellness in de buurt!

[button href=”https://www.relaxy.be/” target=”_blank” color=”green” width=”300px” icon=””]Ontdek de mooiste sauna’s bij jouw in de buurt[/button]

 

 

Deel deze post:

Recente artikels