Floating: Ontdek de rust op het water

Floating: Ontdek de rust op het water

Ben je op zoek naar een unieke manier om volledig tot rust te komen en je geest te ontspannen? Dan is floating misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Floating, ook wel bekend als drijven of floaten, is een ervaring waarbij je drijft op een speciaal ontworpen zoutwaterbad. Dit gebeurt vaak in een afgesloten tank of cabine. Maar wat maakt floating zo speciaal en wat zijn de voordelen? Lees verder om alles te ontdekken over deze innovatieve vorm van ontspanning.

Floating
Wat is floating?

Floating is gebaseerd op het principe van het drijfvermogen van water. In een floattank of cabine gevuld met een hoge concentratie Epsom-zouten, drijf je zonder enige inspanning op het wateroppervlak. De omgeving wordt meestal gecontroleerd om te zorgen voor optimale rust. De temperatuur van het water is afgestemd op je lichaamstemperatuur en de cabine is geluiddicht, waardoor externe prikkels worden geminimaliseerd.

Voordelen van floating

Floaten biedt verschillende voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Maar wat zijn deze nu precies?

  • Diepe ontspanning: Floating stelt je in staat om je spieren volledig te ontspannen, waardoor stress en spanning in het lichaam worden verminderd. Het helpt ook om de geest te kalmeren en een diep gevoel van rust te ervaren.
  • Pijnverlichting: De Epsom-zouten in het water hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verlichten van pijn en pijnlijke spieren, waardoor het ideaal is voor mensen met chronische pijnklachten.
  • Verbeterde slaapkwaliteit: Door de diepe ontspanning die tijdens het floaten wordt ervaren, kan het helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en slapeloosheid te verminderen.
  • Mentale helderheid: Floating wordt vaak geassocieerd met verbeterde mentale helderheid en concentratie, evenals verhoogde creativiteit.
  • Verlichting van angst en depressie: Door de diepe ontspanning en kalmerende effecten kan floating helpen om gevoelens van angst en depressie te verminderen.
Tips voor floating

We willen je nog enkele handige tips meegeven die je kunnen helpen bij het voorbereiden op deze unieke floating ervaring.

  • Ontspan je geest: Laat alle gedachten los en focus op je ademhaling. Probeer je geest leeg te maken en geniet van het moment.
  • Probeer verschillende posities: Experimenteer met verschillende drijfhoudingen om te ontdekken wat het meest comfortabel voor je is.
  • Luister naar muziek of meditaties: Sommige floatcentra bieden opties voor het afspelen van rustgevende muziek of geleide meditaties tijdens het floaten. Dit kan helpen om je nog dieper te ontspannen.
  • Hydrateer: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt voor en na het floaten om gehydrateerd te blijven.
Ervaar floating bij Relaxy

Op Relaxy.be vind je momenteel al 2 locaties waar je zelf eens floating kan ervaren:

  • Maison Pure in Destelbergen (Oost-Vlaanderen) biedt een unieke floating ervaring in een private premium FloatSpa, bekend als Sensory Deprivation Tank. Naast floaten biedt Maison Pure ook luxe wellnessfaciliteiten zoals sauna, jacuzzi en relaxruimte, voor een complete ontspanningservaring.
 
  • Yuna Wellness in Kortrijk (West-Vlaanderen) biedt een ontspannende floating ervaring zoals in de Dode Zee. In de comfortabele floatingroom drijf je gewichtloos op een sterk gezouten waterbad, verwarmd tot 37.5 °C. Naast floaten kun je bij Yuna Wellness ook genieten van massages, waardoor je lichaam en geest compleet tot rust komen.

 

Kortom, floating is niet alleen een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Het biedt ook tal van voordelen voor zowel lichaam als geest. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je eerste floating ervaring en ontdek de ultieme ontspanning!

Deel deze post:

Recente artikels