Mannen hebben duidelijk minder problemen met naakt sauna dan vrouwen!

Ga jij het liefst naar een privé-sauna of naar een publieke sauna? Naakt of in badkledij? En van waar de voorkeur? Het zijn maar drie van de vele vragen die werden gesteld aan onze bezoekers tijdens onze grote Sauna-enquête.

Eén van de meest opvallende resultaten was het regionale verschil tussen enerzijds de Limburgers en anderzijds de rest van Vlaanderen. Limburgers zijn namelijk minder geneigd om een naakt-sauna te bezoeken dan de andere Vlamingen. Brusselaars en West-Vlamingen hebben dan weer de minste problemen met een bezoekje aan de naakt-sauna.

De oorzaak is duidelijk: Limburgers voelen zich het vaakst bekeken in vergelijking met de andere provincies. In die mate zelfs dat liefst 60% zich ongemakkelijk voelt in een naakt-sauna. Volgende cijfers spreken dan ook voor zich: amper 21,3% van de Limburgers bezoekt wel eens een publieke sauna, terwijl in Brussel liefst 46,7% van de mensen een publieke sauna bezoekt. Wie dacht dat een bevraging in het kleine Vlaanderen grotendeels gelijklopende resultaten zou opleveren komt dus bedrogen uit.

Ook tussen mannen en vrouwen, los van de regio’s, zit een opmerkelijk verschil qua voorkeur. Vrouwen (40%) hebben duidelijk meer moeite om naakt in een publieke sauna rond te lopen dan mannen (22,2%). Mannen (47%) hechten dan weer meer belang aan sociaal contact en gaan daarom niet naar een privé-sauna. Mannen hebben bovendien meer behoefte aan een groter aanbod van sauna’s, zwembaden,… in vergelijking met hun vrouwen.

Nog een opvallende uitkomst is het feit dat hoe ouder men wordt, hoe minder problemen men heeft om naakt te vertoeven in een publieke sauna. Het is duidelijk dat jongeren liever naar een privé sauna gaan waarbij ze zich niet in het openbaar bloot moeten geven, maar dat deze natuurlijke gêne volledig wegebt naar mate men ouder wordt.

Heb je zelf zin gekregen in een bezoekje aan de sauna? Relaxy.be biedt je de mogelijkheid om te kiezen tussen de privé en publieke sauna’s in uw buurt. Neem snel een kijkje op Relaxy.be en ontdek de sauna in jouw buurt. Wens je op de hoogte te blijven van het laatste wellness nieuws? Klik dan op de onderstaande link:

 

[button href=”https://www.facebook.com/Relaxy.be/?fref=ts” target=”_blank” color=”green” width=”160px” icon=””]Like ons op Facebook[/button]

Deel deze post:

Recente artikels