De sauna is het beste medicijn!

Je bent de hele dag aan het hoesten en niezen, voelt je ‘meh’ en vermoeid. Herkenbaar? Niets vervelender dan een verkoudheid of nakend griepje. De neusspray of keeltabletjes hebben niet het gewenste effect en het lijkt erop dat ‘uitzieken’ de enige remedie is… Wel, niet dus! Heb je al eens aan een saunabezoek gedacht? Een aanrader voor wanneer je gezond en sterk of eerder miserabel voelt.

Preventief saunabezoek

Wanneer de mensen in je omgeving beginnen te snotteren en niezen dan weet je: ‘binnenkort is het mijn beurt’. Tenzij je een ijzersterke weerstand hebt. Die krijg je door goed te slapen, gezond te eten en genoeg te bewegen. (Damn, en dat allemaal tegelijk? Mag ik nog wat leven, please?) Daarnaast helpt ook een saunabezoek uitstekend! (Pfieuw, gelukkig!) Dat mag dagelijks, wekelijks, maandelijks,… Waar je jezelf het beste bij voelt! De afwisseling van warmte en koude helpt om je weerstand te verhogen en het stoombad zorgt ervoor dat je vrijer kan ademen.

Van koud naar warm: daar word je toch ziek van?

Sommigen zijn bang dat ze net sneller verkouden worden omwille van temperatuurverschillen in de sauna. Maar niets is minder waar. In de sauna bouwt je lichaam een warmtebuffer op zodat een ijsbad of koude je risico op ziekte niet verhoogt. Tenminste, als je niet té lang in de koude blijft natuurlijk. Wekelijkse saunabeurten zouden verkoudheden verlagen met 30%. Daar doen we het voor! (Alle excuses zijn goed.)

Naar de sauna bij griep of verkoudheid?

Grieperig gevoel maar nog geen koorts? Dan kan je met een gerust hart de sauna in. De griep zal door de sauna wél sneller uitbreken. Maar je saunabezoekje was dan niet de oorzaak van de griep. Het proces werd gewoon versneld. Is dat erg? Nee hoor! Het heeft zelfs een groot voordeel: de lastige periode voor de echte doorbraak, is korter geworden.

Heb je wél al koorts? Blijf dan even weg van de sauna. Het startpunt van je lichaamstemperatuur ligt sowieso al hoger waardoor de koorts alleen maar zal toenemen. Daarnaast kan je ook anderen ziek maken. Even rust, en dan kan je weer volop genieten.

Dus, heb je geen koorts, wil je een betere weerstand of gewoon heerlijk relaxen? Vind de perfecte én voordeligste sauna tussen de last minutes van Relaxy.  Veel plezier!

Deel deze post:

Recente artikels