Michella van Relaxy: Van uitdagingen naar kansen

Blog - Michella van Relaxy: Van Uitdagingen naar Kansen

Hi, ik ben Michella van Relaxy!

In 2017 verhuisde ik van Nederland naar België met eigenlijk weinig verwachtingen. Enkele jaren later zou de wereldwijde uitbraak van de corona pandemie ons leven diepgaand beïnvloeden. In 2020, toen de pandemie uitbrak, woonde ik nog steeds in België. Ik had mijn draai gevonden en was inmiddels verhuisd van Antwerpen naar Kalmthout. Het rustige leven in een dorp paste beter bij mij, en zo woonde ik dichter bij de grens, voor het geval ik mijn familie wilde bezoeken.

Toen tijdens de pandemie de grenzen gesloten werden, voelde ik me alleen, en het verlies van mijn baan kort daarna maakte het nog zwaarder. Ik was nog nooit eerder ontslagen, dus dit kwam hard aan. Ondanks alles ben ik altijd ondernemend geweest als het om werk gaat, dus ik was niet bang om lang zonder werk te zitten.

Mijn start bij Relaxy

In de voorgaande jaren heb ik veel netwerkevenementen bezocht en tal van ondernemers ontmoet. Dit netwerk kwam goed van pas toen ik zonder werk zat. Ik herpakte mij snel en plaatste een bericht op LinkedIn dat ik op zoek was naar werk. Ik kreeg verschillende reacties op mijn oproep, waaronder een bericht van Kenneth van Loop’d:

“Dag Michella, mijn collega’s van Relaxy.be zijn op zoek naar iemand voor sales en customer support.”

Omdat ik nog nooit van Relaxy had gehoord, ging ik op onderzoek uit. Ik bezocht de website, zocht op LinkedIn naar huidige werknemers en stuurde Tom, de zaakvoerder, een e-mail met de vraag naar de vacature. Al snel mocht ik op gesprek komen en na drie weken kon ik beginnen. Tom, die meerdere zelfsturende bedrijven beheert, introduceerde mij aan het concept van zelfsturing en flexibel thuiswerken, waarbij vakantiedagen niet worden geteld. Dit was een geheel nieuw maar fascinerend concept voor mij.

Ik kreeg de kans om Relaxy eigen te maken en bij te dragen aan de groei van het bedrijf.

Mijn start bij Relaxy werd vergemakkelijkt door Max, die me toegang gaf tot alle essentiële bedrijfsinformatie. Hoewel hij kort na mijn start vertrok voor een nieuwe uitdaging, was ik goed voorbereid om mijn rol binnen het bedrijf op te nemen. Relaxy werd geleidelijk een belangrijk deel van mijn leven. Het nemen van verantwoordelijkheden en het bijdragen aan de groei van het bedrijf waren zowel uitdagend als uiterst belonend.

Vrijheid en plezier

De vrijheid die Relaxy biedt, heeft zowel mijn professionele als persoonlijke leven verrijkt. Het vermogen om overal te kunnen werken, biedt een heerlijke variatie en motivatie. De flexibiliteit om mijn eigen tijd in te delen en de plek van werken te kiezen, heeft me geholpen een evenwichtige levensstijl te behouden. Het is grappig dat we onze vakantiedagen niet tellen, maar uiteindelijk neem ik niet meer vrije dagen dan iemand in een conventionele baan. Ik vul mijn dagen en uren gewoon anders in dan een “9 to 5 job”.
Omdat ik mijn werk echt leuk vind, voelt het niet als een verplichting, maar eerder als een plezier.

Wat doe ik en wat vind ik het leukste?

Drie jaar later hebben we onze website vernieuwd met verbeterde boekingsmogelijkheden. Met een nieuwe collega aan boord kunnen we de werkzaamheden efficiënter verdelen, wat het makkelijker maakt om zonder zorgen vrije dagen op te nemen. Deze nieuwe structuur heeft onze samenwerking en flexibiliteit enorm verbeterd. Maar het leuke ervan doordat ik de taken nu kan verdelen naar mijn collega Marie, kunnen we nu sneller handelen en kunnen we meer werk verrichten. 

 

Werken in een zelfsturende organisatie is niet voor iedereen; het vereist zelfmotivatie en een proactieve houding. Maar na meer dan drie jaar ben ik meer dan ooit toegewijd aan mijn rol, en zet ik me dagelijks met plezier in voor onze website en onze partners.

Ik kijk ernaar uit om meer te delen over mijn ervaringen bij Relaxy. Blijf op de hoogte voor meer spannende updates van deze boeiende reis!

Deel deze post:

Recente artikels