Instituut Elise x Polienne

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om een van de wellnesscentra, spa’s of sauna’s uit ons aanbod te gaan uitproberen. Modeblogger Paulien Riemis (http://www.creatorsofdesire.com/en/polienne/) ruilde haar stylish outfit in voor een badjas en genoot deze maand van een arrangement bij Instituut Elise. Haar verslag en foto’s vind je hier terug…

When life gives you bubble baths, you better take advantage of it. En wanneer allround wellnessplatform Relaxy.be je vraagt om een spa-center uit te testen na één van de meest intensieve weken van het jaar, zeg je dus volmondig ja.

Na een prachtige ochtendrit door de idyllische Kempen (vergeef mij de hyperbool – ik heb het over mijn geboortegrond) reden Lisa en ik op een druilerige donderdagochtend de parking op bij Instituut Elise in Herentals. Na een hartelijk ontvangst werden we door Elise en haar collega rondgeleid in het ietwat afgelegen complex. De massageruimte, privé-kleedkamer en het buitengedeelte met relaxatiebed en Dutchtub zagen er al fantastisch uit, maar de grote verrassing van de dag bleek de ruime kelder: een ondergrondse ruimte die donkere gezelligheid en een vleugje romantiek uitstraalt.

Na een eerste vlugge blik op alle wellness-faciliteiten trippelden Lisa en ik in onze badjas naar de massageruimte. Een full body massage van een volledig uur? Yes please. Normaal gesproken ben ik van het wat stevigere werk (denk Thaise vrouwtjes die plots je kuit over je hoofd buigen), maar Elise’s rustgevende massage kon mij zo vroeg op de dag helemaal bekoren. Met slaapoogjes en spaghettibenen daalden we vervolgens de trappen af om ons intensief werkleven twee uurtjes opzij te zetten. Groot pluspunt om vollédig te kunnen ontspannen: er is geen telefoonbereik in de benedenruimte!

Een fijne zoutscrub, een glas cava en een croissantje later was het eindelijk tijd om de sauna in te duiken. Of eerst de Dutchtub? Of toch de jacuzzi? Of eerder de hammam? Of misschien de infraroodsauna? Aan keuze alvast geen gebrek. We werden letterlijk en figuurlijk ondergedompeld in een bad van rust, luxe en relaxatie.

De twee uur vlògen voorbij en al snel zaten we bijna triest in de Dutchtub ons laatste glas cava leeg te nippen op de noten van Rihanna’s Bitch Better Have My Money. Kwestie van in de juiste sfeer weer op de werkvloer te arriveren.

Meer informatie Instituut Elise vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/prive-sauna/herentals/749-instituut-elise/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Lees meer[/button]

 

Tekst en foto’s: Paulien Riemis

Voor meer foto’s, bezoek Polienne.com

Deel deze post:

Recente artikels