Redenen waarom een bezoek aan het stoombad gezond is

Mensen brengen regelmatig een bezoekje aan een stoombad meestal om zich te kunnen ontspannen, maar een sessie in het stoombad is ook gezond voor je lichaam. Hieronder vind je een aantal redenen waarom.

Je huid wordt zachter.

Wanneer je in een stoombad gaat, krijg je een diepe reiniging van de huid. Dit komt door de combinatie van de hoge luchtvochtigheid en de warme temperatuur. Deze combinatie zorgt ervoor dat je sterk gaat transpireren, waardoor je huidporiën open gaan en zo kunnen de afvalstoffen de huid verlaten. De stoom zorgt er ook voor dat je huid weker gaat worden, dit heeft als gevolg dat de dode huidcellen gemakkelijker verwijderd kunnen worden. Het resultaat?  Een zachte huid.

Je luchtwegen worden gereinigd.

het nemen van een stoombad heeft een gunstig effect op je ademhaling.  Je luchtwegen komen vrij door het inademen van de warme stoom. Voeg een beetje eucalyptusgeur bij en ervaar een nog groter effect.

Je bloedsomloop wordt gestimuleerd.

De ideale lichaamstemperatuur is 37°C. Wanneer deze stijgt door de stoombad, koelt je lichaam af doordat het meer zweet produceert.  Je hartslag gaat ook versnellen met als gevolg dat je bloed sneller circuleert door je lichaam. Het lichaam maakt extra rode bloedlichaampjes en deze bevatten veel zuurstof. Waardoor je gezonder en fitter wordt.

Je immuumsysteem wordt sterker.

Wanneer je lichaamstemperatuur wordt opgedreven, schiet je immuumsysteem in gang. Het bereidt zich voor om bacteriën of virussen te bestrijden. Hierdoor gaat het meer witte bloedcellen en antilichaampjes produceren. Dit zorgt namelijk ervoor dat je beter beschermt bent tegen toekomstige ziektes.

Je wordt er gelukkig van.

Vandaag de dag zijn mensen altijd druk bezig met hun werk, hun gezin, hun huishouden,… Dus op tijd ontspannen is zeer belangrijk. Daarom helpt een sessie stoombad je te ontspannen en tijd voor jezelf te maken.  Terwijl je heerlijk ligt te ontspannen krijgt je lichaam extra energie.

Bron: Tylo-welness

Deel deze post:

Recente artikels