Relaxen bij Sauna Ambiente

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om een van de wellnesscenters, spa’s of sauna’s uit ons aanbod te gaan uitproberen. Deze maand nam blogger Nathalie De Schepper van Yayzine  haar collega Sayrade mee voor een avondje relaxen bij Sauna Ambiente.

 

Nu het PR-seizoen in de modewereld in volle gang is, had ik dringend een kleine break nodig! En zoals je kan verwachten van een meisje, staat ook bij mij een bezoek aan een spa bovenaan de lijst manieren om je echt volledig te ontspannen. Ik ben wel vrij kieskeurig als het aankomt op het uitkiezen van een locatie: het moet een privé-sauna zijn, want ik word niet graag omringd door vreemden terwijl ik de wereld even probeer te vergeten; het mag niet te ver van huis zijn, want ik heb niet zoveel tijd; het moet vooral een schone, hygiënische plek zijn; en als daarbovenop nog een kleine culinaire toets volgt, ben ik helemaal gewonnen.

 

Op een dag ging ik door lijst opties in Antwerpen op de Relaxy.be site, en Sauna Ambiente leek te voldoen aan al mijn eisen. Yay! Dus na een lange dag op kantoor, ondernamen mijn collega Sayrade en ik de trip naar de Antwerpse suburbs.

 

We werden warm welkom geheten in een schattige privé-chalet met een klassieke sauna, infraroodsauna, stoomkabine en verwarmd buitenzwembad en jacuzzi. We deden meteen onze badjassen aan en werden getrakteerd op een heerlijke selectie warme en koude tapas, vergezeld van een fles schuimwijn. Na deze culinaire verwelkoming waren Sayrade en ik al erg relaxed, en besloten we om de verschillende sauna’s eens uit te testen. Ik ben gewoon om naar klassieke sauna’s te gaan, maar ik moet toegeven dat de infraroodsauna een goed alternatief vormt voor mij: het is minder zwaar voor je ademhaling en een minder bedrukkende ervaring. Onder de douche behandelden we onszelf met scrubzout, en daarna gingen we naar buiten voor deel twee van de avond. Oh, en zei ik al dat dit een van de properste sauna’s is waar ik ooit al voet binnen zette? A+!

 

We hadden geen geluk met het weer de avond van ons bezoek, dus we waren opgelucht om ons in het warme water van de jacuzzi te laten zakken. De tuin is prachtig onderhouden en was voorzien van net genoeg licht. De showstopper? Het verwarmde zwembad dat van kleur veranderde. Spijtig genoeg waren Sayrade en ik niet opgewassen tegen de koude temperatuur van die avond, dus we bleven niet lang buiten. Een volgende bezoek zou ik zeker in de zomer inplannen, om nog meer te kunnen genieten van de tuin. En misschien proberen we zelfs de ontbijtformule volgende keer!

 

Het enige nadeel van ons bezoek? Twee uur is veel te kort: de tijd vliegt wanneer je je zo ontspant.

 

Meer informatie over Oxygen House vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/prive-sauna/oelegem/58-sauna-ambiente/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Relaxy[/button]

 

Voor meer foto’s en de Engelstalige versie van dit verslag, bezoek Yayzine.com

Deel deze post:

Recente artikels