Sauna Hezemeer: ontspannen tussen de bomen

Het is al donker wanneer we de oprit naar de ruime parking van sauna Hezemeer oprijden. Volledig omringd door bomen, vergeten we meteen dat we slechts enkele minuten eerder de autostrade verlieten. Aan de ruime ontvangstbalie ontvangen we ieder een badjas, twee handdoeken en slippers. Die zijn inbegrepen in het arrangement dat we planden voor deze avond, samen met:
– een rondleiding door het saunacentrum
– een maaltijd in het restaurant van Hezemeer
– gebruik van alle saunafaciliteiten
– mogelijkheid tot deelnemen aan verschillende opgietsessies
– een handen- en voetenbehandeling
– een gelaatsbehandeling
– een lichaamsmassage
– een afscheidsgeschenkje.

Laat de avond beginnen!

Inrichting

_MG_3835hrDe faciliteiten van sauna Hezemeer liggen verspreid over het hoofdgebouw en de tuin. Elke ruimte heeft een eigen thema, al is de inrichting overal tamelijk sober. De nadruk ligt eerder op kleine elementen, zoals ergonomische banken in de ene sauna en een sterrenhemel in de andere.
In het restaurant overheersen aardetinten, wat een warm gevoel creëert. Dat wordt nog eens versterkt doordat de grote open ruimte opgebroken wordt door steunkolommen, waardoor je niet het gevoel krijgt in een refter te zitten.

Restaurant

Toch nog belangrijker dan de inrichting van het restaurant, is de kwaliteit van het eten. Die is bij Hezemeer zeker in orde. Wij namen beide een gerecht met scampi en waar je in veel eethuizen dan naar de scampi op zoek moet, kregen wij de onze amper op. De porties zijn hier groot en de bediening erg vriendelijk.

Faciliteiten

_MG_5435hrEen gebrek aan faciliteiten is er bij sauna Hezemeer zeker niet. Zo kan je kiezen uit zes verschillende sauna’s, een ruime infraroodcabine, twee verwarmde (28°C) zwembaden (binnen en buiten), dompelbaden, een verwarmd voetenbad en een volwaardige hammam met stoombad (42°C) en whirlpool waar je ook behandelingen als een zeepmassage kan laten doen. Ook bij het binnenzwembad en buiten vind je nog een whirlpool.

Overal op het terrein staan douches verspreid, zowel warme als lauwe en koude, en wie even gewoon wil rusten kan terecht in een van de verschillende relaxruimtes.

Goed om weten: tijdens een saunabezoek is meestal stilte geboden om de rust van andere bezoekers niet te verstoren. Voor wie toch graag een babbeltje slaat, heeft sauna Hezemeer een “praatsauna” en een “babbelruimte” voorzien. Het gaat om een sauna en een relaxruimte waar je lekker kan bijpraten zonder kwade blikken te genereren.

Ook de andere sauna’s van Hezemeer hebben trouwens iets speciaal. In de eventsauna (85°C) worden ieder oneven uur opgietsesies gehouden, in de MAA®- sauna is het zomaar even 110°C en in de panoramische sauna (80°C) heb je – inderdaad – een die volledig uit glas bestaat zodat je het gevoel hebt buiten te liggen.

_MG_0773hrNaast genieten van de vele faciliteiten, kan je bij Hezemeer ook een behandeling reserveren. Wij lieten eerst onze handen en voeten verzorgen en kregen daarna van dezelfde vrouwen een gelaatsverzorging en ontspannende massage. Erg leuk was dat de “muur” tussen onze behandelingskamertjes opengeschoven kon worden, zodat we eigenlijk in een kamer lagen.
Op de behandelingen was werkelijk niets aan te merken. Ze waren heerlijk van begin tot einde, mede dankzij de erg vriendelijke verzorgingsspecialisten.

 

Unieke troeven

De veelheid aan faciliteiten bij Hezemeer is zeker een aanrader. Je kan hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen en dan heb je waarschijnlijk nog niet alles geprobeerd.
Insider tip: als je geen zin hebt in de druktes tijdens de opgietsessie, ga dan meteen wanneer ze gedaan zijn (elke opgietsessie duurt 15 minuten). Op die manier hangen de warmte en geuren nog in de ruimte, maar heb je de plek voor jezelf. 
 

Meer informatie over Hezemeer vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/wellness/eindhout/5-hezemeer/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Relaxy[/button]
[button href=”http://www.relaxy.be/website_link/5/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Website[/button]

Deel deze post:

Recente artikels