Dennis ging op bezoek bij Thermen Katara

Katara sauna

“Wellness, the power of relaxation!”

Heb je net een drukke, stressvolle periode achter de rug en zin in een beetje lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Kan je lichaam en je huid wat extra verzorging (zelfs een full option) gebruiken. Of wil je die energiemeter wel eens een extra boost geven.

Iemand verrassen met een aangenaam verwencadeau, genieten als koppel, een bijpraatsessie als vrienden of een dagje uit met de familie, … kortom je kan wel een reden verzinnen om eens van een wellnessdagje te gaan genieten.

Maak je agenda vrij, kies (een) geschikte relaxpartner(s) uit en hop de auto in richting het pittoreske Belsele. Met de vorige zin als raadgever, werd ik door Relaxy uitgenodigd om hier in Belsele, een deelgemeente van de hoofdstad van het Land van Waas, een dagje wellness te beleven.

“Slippers, badjas en handdoek in de hand … zo vertrek je naar het wellnessland.”

Het prachtige wellnesscomplex Thermen Katara: hier werden mijn gezelschap en ik enorm hartelijk ontvangen door Nancy, zaakvoerster van Katara. Nancy’s vriendelijkheid en gastvrijheid, alsook die van haar medewerkers, zorgde instant voor een volledig relax gevoel om aan deze wellnessbeleving te beginnen.

Bij aankomst in de wellness ervaar je onmiddellijk een gevoel van complete rust. Natuurlijke materialen zoals hout en steen in combinatie met sfeervolle verlichting en een stijlvolle inkleding zorgen voor een complete zen-sfeer.

“Relax, take it easy en enjoy! ”

Beginnen deden we met aangenaam warm water, masserende jetstralen en lekker ontspannende bubbels. De jacuzzi, wellness-vriend van iedereen! Want zeg nu zelf, wie kan er nu niet genieten een momentje in de jacuzzi? De perfecte start!

Even afscheid nemen van de jacuzzi, maar met de belofte dat we vandaag nog wel eens zouden passeren. We zetten onze wellnesswandeling verder naar de bistro. Mijn gezelschap en ik genoten er van een verfrissend drankje en een smaakvolle bordje hapjes. Ja, nu waren we echt helemaal vertrokken.

 “Warm, hot, hotter, … relax”

De volgende stop op het programma is de opgietsessie in de Thaise sauna. Voor mezelf een totaal nieuwe ervaring. Ik dacht zelfs dat het om een upheat-sessie ging. Achteraf gebleken had ik dit woord blijkbaar toch zelf uitgevonden.

In deze tweedelige sessie worden speciale mixen van geurende oliën op de stenen gegoten, zodat er een heerlijke geur en extra warmte gecreëerd wordt. De opgieter wappert eerst met een handdoek en dan zelfs met iets dat op een grote flamencowaaier lijkt, waardoor dit allemaal nog extra verspreid wordt. Het is zelfs zo bijzonder dat je er, ondanks het hete gevoel, kippenvel van krijgt. De pauze tussen de twee delen werd verzorgd met een verfrissende douche, iced tea en lekkere stukjes sinaasappel.

Eerlijk toegegeven, de tweede sessie is dankzij de enorme hitte wel even op de tanden bijten. Maar het relaxerende resultaat achteraf is enorm. Een echte aanrader!

“Like a child in a candyshop!”

Na dit hoogtepunt was het tijd om de andere faciliteiten die Katara rijk is, uit te proberen. Het wellnessgedeelte binnen omvat o.a. nog een voetenbad, een Arabische sauna (65°), een infraroodsauna, een panoramische sauna (95°), een Indonesische relaxatieruimte, een Turkse hamam, douches van allerlei temperaturen en een grote jacuzzi.

En in de wellnesstuin vonden we ook nog een tweede grote jacuzzi, een verwarmd zwembad, koude en warme dompelbaden, een Japanse sauna (75°), een Finse Sauna (85°) en een relaxatieruimte met ligbedden.

Kortom, er was keuze genoeg. Mijn meegenieters en ik dompelden ons onder in dit totaalpakket aan wellness en genoten er ten volle van.

“Scrub, refresh and feel great!”

Next on the To Do list, de scrubsessie.

Wat ik wist van een goede scrubbeurt, is dat het zorgt voor een betere doorbloeding. Oude huidcellen worden verwijderd waardoor je huid glad en glanzend wordt.

Ik had me al wel eens gescrubd in de douche en was ook wel al eens in een hamam geweest. Maar beide combineren, dat had ik nog nooit gedaan. De plaatsjes voor de scrubsessie zijn weliswaar beperkt, er zijn er namelijk maar 24 per sessie. Maar geloof me, het is zeker de moeite waard om even aan te schuiven voor een plaatsjes.

Een tweedelige scrubsessie in de hamam met minerale zouten, aromatische geurolie, een ice-pakking en een gezichtsreininging … Een fenomenale zuivering! What do you need more?

“De laatste loodjes wegen vandaag niet te zwaar …”

Nog even nagenieten in de Arabische sauna, zoals ik beloofd had terug de jacuzzi ingedoken, om dan helemaal klaar te zijn om men buikje een beloning te geven.

Een smakelijke avondmaaltijd en een lekker glaasje wijn. De ideale afsluiter voor dit hemels dagje verwennerij.

“Wellness … a small step for human, a giant relaxation for the body”

Wellness is ongetwijfeld iets dat mensen vaker moeten doen – de tijd nemen om even op adem te komen en helemaal te ontspannen. Iedereen heeft recht op eens volledig verwend te worden.

Een bezoekje aan Thermen Katara was een enorm aangename ervaring. Wat deze zaak typeert is de gastvrijheid, vriendelijkheid en aandacht voor de kleine details. Gewoon doen en genieten!

Tijdens de kerstvakantie (dinsdag 26/12/2017 tot zondag 07/12/2017) zijn er in Thermen Katara extra scrubsessies en banjarituelen. Bekijk de website voor meer informatie!

Auteur: Dennis

Ontdek Thermen Katara