6 boeken om te lezen in de sauna

Sfeerbeeld van vrouw die leest en koffie drinkt

Een dagje wellness is zoveel meer dan enkel zweten in de sauna. Het is ook lekker eten, achteruit gaan liggen en relaxen. En hoe beter relaxen dan met een drankje in de ene hand en een boek in de andere? Hieronder vind je 6 boeken die je relaxmomentje nog zaliger kunnen maken. En die ervoor kunnen zorgen dat je dit relaxgevoel kan meenemen naar huis en ook thuis steeds opnieuw kan opwekken.

1. Mindfulness: in de maalstroom van je leven – Edel Maex

Van Mindfulness hoorde je vast wel al eens. Maar wat is dat nu juist en hoe implementeer je dat nu in je eigen leven? In dit boek legt de Mindfulness-specialist en psycholoog Edel Maex je uit hoe je in acht weken hoe de stress in je leven kan reduceren en rust en helderheid kan opzoeken. De ideale start om in het ‘hier en nu’ te gaan leven, kan met dit boek in de sauna beginnen.

242 pagina’s | €17.99 | 9789020965162

2. Unplug, snel opladen door meditatie – Suze Yalof Schwartz

Wil je meditatie eens een kans geven? Zoals je misschien wel weet heeft mediteren heel wat voordelen: je bent meer in balans, je krijgt je gevoelens meer onder controle, leert beter ademhalen, wordt creatiever, … In dit boek vertelt Suze Yalof Schwarts, voormalig editor bij Glamour Magazine en nu eigenaar van Unplug Studios in LA, je alles wat je moet weten over ‘snel mediteren’. Want mediteren hoeft niet lang te duren volgens deze dame. Door elke dag een meditatie van enkele minuutjes te doen, kun je weer helemaal opladen. Rust, optimaal presteren, betere beslissingen nemen, je gedachten op een rij leren zetten. Wie heeft hier geen baat bij?

160 pagina’s | €14.99 | 9789401303248

4. Handboek geneeskrachtige stenen – Michael Gienger

Fan van een hot-stone massage? Dan wist je waarschijnlijk wel al dat heel wat stenen een geneeskrachtige werking hebben. In dit boek leer je alles over deze heilzame kracht van zo’n 100 edelstenen. Laat je meenemen in de wereld van mineralen en kristallen en ontdek alle facetten van steengeneeskunde. In het boek vind je ook een alfabetisch overzicht van de geneeskrachtige stenen en hun heilzame werking terug.

416 pagina’s | €24.99 | 9789401303415

5. Je bent nu hier – Rosamund Stone Zander

Een zalig dagje sauna, maar merk je dat je toch vaak met je hoofd ergens anders zit? En wil je toch liever echt in het hier en nu leven? Wel, dan is dit boek ideaal en de sauna is de perfecte plaats om aan dit boek en de praktische tips die erin staan te beginnen. Relatietherapeut Rosamund Stond Zander toont in dit boek hoe je je verleden kan loslaten en je eigen pad kan kiezen. Want, je bent nu immers hier en nergens anders. Leer meer over je eigen leven, en over de relatie met jezelf en de anderen.

240 pagina’s | €19.99 | 9789401303262

6. Leven in overvloed – Deepak Chopra

In dit boek vertelt Deepak Chopra, een bekende schrijver uit India, hoe je een leven kan scheppen van rijkdom en overvloed. Het boek is opgedeeld in twee delen waarin hij in verschillende stappen uitlegt hoe je als mens al je mogelijkheden kan ontwikkelen. Hij geeft ook enkele praktische tips.

108 pagina’s | €9.95 | 9789401303101

Verschillende sfeerfoto's van boeken en lezen

Klaar om naar de sauna te trekken met één van deze boeken onder de arm?

Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt