Ontspannende activiteiten in coronatijden

2020 wordt ongetwijfeld een jaar om nooit meer te vergeten. Deze coronacrisis zorgt voor onrust en we zitten allemaal met enorm veel vragen. Hoe lang zal deze situatie duren? Wat mag wel en wat mag niet? Heb ik symptomen? Stress en angst zijn enkele logische gevolgen van deze onzekerheid. Bij Relaxy willen we benadrukken dat het oké is om deze emoties te voelen. Laat het er zijn, het oké is om je draai niet meteen te vinden. Wij willen je vooral helpen om hiermee om te gaan. We willen de stress van je schouderes nemen. Niet via een sauna of wellness deze keer, wél via relaxerende activiteiten om je geest en lichaam terug in rust te brengen. Hier gaan we!

#1 Doe focus- en ademhalingsoefeningen

Focus- en ademhalingsoefeningen kunnen je helpen om te ontstressen. Het maakt je hoofd leeg en geeft je gedachten weer ruimte. Stress voelt voor je lichaam aan als een levensbedreigende situatie. Het vraagt dan ook enorm veel energie van je lichaam. Je voelt je moe omdat je lichaam in vlucht-of vechtmodus gaat. Reden te meer dus om je bewust te zijn van je ademhaling en je te focussen op lichaam en geest. TIP: als je ‘ademhalingsoefeningen’ in Google typt, komt er automatisch een 1-minuut ademhalingsoefeningetje tevoorschijn.

#2 Luister naar inspirerende podcasts

Wat ook écht kan ontspannen is een podcast. Maak de tijd om rustig te luisteren naar ontspannende gesprekken of verhalen. Je kan terwijl zelfs nog andere klusjes doen – maar dan valt er natuurlijk wel een groot deel van de ontspanning weg. Enkele aanraders zijn de podcasts ‘Leven Zonder Stress’ en ‘Hurry Slowly’.

#3 Probeer online Yoga en/of meditatie

Blijven bewegen is deze dagen ook van groot belang. Dat kan op je eigen manier en hoeft ook niet intensief te zijn. Ga eens een wandelingetje maken, mediteer of… probeer online Yoga! Heel wat yoga-instructeurs stellen gratis online lessen beschikbaar. Een ideale manier om te ontspannen, te bewegen en zorg te dragen voor je lichaam. Ook het YouTube kanaal van Adriene is een echte aanrader. Ze toont ons hoe we kunnen mediteren – wanneer je maar wil.

#4 Geef jezelf een massage

Jep, want in deze coronatijden kan je bijna niet anders. Lichamelijk contact met anderen moet je zoveel mogelijk vermijden. Dan maar jezelf een massage geven, toch? Zo bereid je je lichaam voor:
1. Neem een warme douche of warm bad
2. Droog jezelf af met een warme handdoek
3. Breng massageolie aan

Dan kan het masseren beginnen! In dit artikel leggen ze piekfijn uit hoe je je nek en schouders, buik, rug, armen, benen én voeten masseert. Enjoy!

Kortom, er zijn heel wat ‘relaxy’ dingen om te doen in coronatijden. Elke dag is er wel een nieuw tof initiatief om het thuiszitten toch wat aangenamer te maken. Je kan het allemaal volgen via june. Houd de moed erin. #samentegencorona

Deel deze post:

Recente artikels