Sauna en fysiotherapie gaan hand in hand

Fysiotherapie is een methode om klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen te behandelen. Je fysiotherapeut stelt oefeningen voor of brengt ondersteunende hulpmiddelen zoals tape aan. Vaak is ook bezoekje aan de (infrarood)sauna aan te raden binnen deze behandeling. Zalig, toch? Ontdek waarom sauna en wellness zo goed zijn voor je lichaam!

Wat doet de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en je lichaam beter laten functioneren met behulp van verschillende behandelingen, oefeningen of ondersteunende hulpmiddelen zoals tape. Maar wist je dat fysiotherapeuten ook vaak een bezoekje aan de sauna voorstellen? Jep. Fysiotherapie kan dus ook écht leuk en ontspannend zijn. En tegelijkertijd geef je wat je lichaam nodig hebt. Top, toch? Ook een ontspannende massage is ideaal voor je spieren. Bij relaxy hebben we een ruim aanbod aan massage & beauty

Waarom is fysiotherapie zo goed voor je?

De infraroodstraling van een infraroodsauna dringt door je bovenste huidlaag zonder je huid te verhitten. Je lichaam absorbeert de dieptewarmte die hierdoor ontstaat. Vervolgens neemt je bloedcirculatie toe waardoor je huid beter doorbloedt. Je bloedvaten worden wijder omdat ze de warmte opnemen en dit zorgt voor een betere doorbloeding van je vetweefsel. Vetzuren in je vetcellen worden gelost en afvalstoffen verlaten je lichaam via je zweet. 

Passieve fitnesstraining!

Door de toegenomen hartslag zou je een bezoekje aan de infraroodsauna ook kunnen vergelijken met een passieve fitnesstraining. Het afkoelingsproces vraagt dan ook veel energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt zonder dat het moeite kost, en zonder dat je er moe van wordt. Dreams do come true! 

Relaxy heeft infraroodsauna’s in jouw buurt!

Wil een infraroodsauna bezoeken om medische redenen of om jezelf gewoon eens goed te verwennen? Dan ben je bij Relaxy aan het goede adres. Als grootste saunaplatform in Vlaanderen vind je ongetwijfeld een wellness in jouw buurt. Bekijk zeker ook de voordelige last-minutes!

Deel deze post:

Recente artikels