Geef jezelf een relaxmassage in 5 stappen!

Nu de Relaxy wellnessarrangementen even niet meer beschikbaar zijn, zoeken we andere manieren om te relaxen. Want ja, selfcare is én blijft belangrijk. Zeker nu. Heb je bijvoorbeeld nood aan een ontspannende massage, maar is er niemand in de buurt om je van deze verwennerij te voorzien? Geen zorgen: jezelf een schouder- en nekmassage geven kan ook! Ideaal om stress of vermoeidheid tegen te gaan. Neem dus snel je bodylotion of massageolie bij de hand, zet wat ontspannende muziek op en begin aan je Relaxy-momentje.

Stap 1: Een ontspannende douche of bad

Het is belangrijk dat je voor je massage heel rustig en ontspannen bent. Wat daarbij kan helpen, is een warme douche of rustgevend bad. Heb aandacht voor het warme water op je huid. Gebruik zeker ook een goed ruikende douchegel of badschuim. Dat draagt bij aan het ontspannende gevoel. Dep je huid na de douche of bad droog met een handdoek. Best niet wrijven want dat is voor vele huidjes te ruw.

Stap 2: De wrijvende hand


Zorg dat je je handen voldoende insmeert met bodylotion of massageolie voor je aan je massage begint. Start met je linker
hand. Begin aan de bovenkant van je nek en wrijf met je hand naar beneden richting je linkerschouder. Zorg voor voldoende druk. Ga van je schouder over naar je arm tot je aan je elleboog komt. Herhaal deze beweging drie keer en ga dan over naar je rechterkant. 


Stap 3: De ronddraaiende vingertoppen

Stap drie vereist je beide handen. Plaats ze achter je nek. Leg daarna je vingers aan aan de twee zijden van je wervelkolom. Je voelt die goed zitten. Maak hier ronddraaiende bewegingen met de toppen van je vingers. Terwijl je deze bewegingen maakt, verplaats je je handen richting de achterkant van je hoofd. Heel traag en zachtjes. Neem je tijd. Knijp dan in de huid op je schouders en bovenarmen. Niet te hard, natuurlijk. Maar deze knijpbewegingen laten je spieren ontspannen.

Stap 4: De flexibele vuist

Het betere massagewerk vraagt om een vuist. Hoe ga je best te werk? Maak van je linkerhand een losse vuist en rol ermee over je rechterschouder en bovenarm. Daarna maak je stompbewegingen. Zorg wel dat je pols altijd los en flexibel blijft. Een prima massagetechniek, ook als je anderen wil masseren. Het geeft energie als je moe bent. Herhaal de bewegingen op de andere schouder.

Stap 5: De strijkende handbeweging

Last but not least: je gezicht. Gebruik je handen om strijkende bewegingen te maken. Je geeft jezelf als het ware aaitjes (lief zijn voor jezelf is belangrijk). Plaats je handen op de zijkanten van je gezicht. Glijd vervolgens langzaam omlaag naar je kin. Daarna kruis je je handen aan de voorkant van je nek zodat elke hand op de tegenovergestelde schouder komt. Wrijf van bovenaan aan je schouder zachtjes over je armen en vingertoppen. Herhaal deze laatste stap tot je volledig ontspannen bent.

We zijn benieuwd naar je eigen massage-ervaring! Deel het in een comment op Facebook. Kijk je al uit naar een professioneel verwenmoment?
Koop dan nu al een cadeaubon op
www.wijkomenterug.be/sauna of www.wijkomenterug.be/massage en help je favoriete wellness beautysalon in deze coronacrisis.

Deel deze post:

Recente artikels