Het is bewezen: naar de sauna gaan is gezond!

Het stond onlangs overal in de pers: kinesisten hebben het ongezien druk. Heel wat mensen hebben last van fysieke klachten als gevolg van het vele thuiswerken: zowel het ontbreken van een ergonomische werkomgeving als extra stress zorgen voor een toename van fysieke klachten. 

Niet zo heel gek: niet iedereen heeft een werkplek in huis, en vaak worden de taken van de dag vanuit de zetel of vanop de keukentafel afgewerkt. Het resultaat? Een lichaam dat te weinig beweegt en alle kwaaltjes en klachten die daar bijhoren. Ook last van je rug of nek en ga je al naar een kinesist of osteopaat? Vergeet daar dan zeker niet op tijd en stond een saunabezoekje aan toe te voegen. Het is tenslotte bewezen dat dit gezond is – en jouw pijnklachten kan verminderen. We gaan er dieper op in! 

Een infraroodsauna voor pijnbestrijding

Heb je last van reuma, artrose of andere veel voorkomende klachten zoals lage rugpijn of verkrampte spieren? Dan kan een infraroodsauna soelaas bieden: in deze cabine geniet jij tenslotte van de waardevolle combinatie van zowel fysieke als mentale ontspanning. En het is net deze rust die jouw lichaam nodig heeft om even te bekomen.

Een infraroodsauna werkt met een combinatie van lange, midden en korte golfstraling. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen (veilig) oplopen tot max 60°C – en je hart sneller zal gaan werken om voor afkoeling te zorgen. Het resultaat? Een verbeterde bloedcirculatie die zorgt voor betere doorbloeding van je zenuwen – en het afnemen van hevige pijnen. 

Serotonine om te relaxen

Stress, stress, stress, het lijkt wel alsof onze samenleving bestaat uit deadlines halen en successen scoren. En om dit op een gezonde manier vol te kunnen houden, is het belangrijk om regelmatig een rustmoment in te lassen om wat extra serotonine op te doen (je weet wel: dat stofje in ons brein dat ons een relaxed en vrolijk gevoel geeft). Goed nieuws: Zweeds onderzoek toonde aan dat mensen die regelmatig onthaasten in een sauna zich relaxter en meer voldaan voelen dan mensen die nooit een sauna bezoeken.

En alsof dit excuus nog niet goed genoeg om nu al je volgende bezoekje in te plannen… Datzelfde onderzoek toonde ook aan dat lichttherapie in een sauna een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Een lang wetenschappelijk onderzoek in ‘t kort: het juiste soort licht, gegeven in een correcte frequentie en intensiteit, activeert het helingsproces van jouw lichaam. Zo werd er aangetoond dat blauw licht zorgt voor afnemen van pijn – en groen licht voor emotionele rust. Om maar enkele voorbeelden te geven… 

Een gezonde huid om op te laden

Ons belangrijkste orgaan? Da’s onze huid, hoewel we dat wel eens durven vergeten. Toch beschermt onze huid ons lichaam tegen uitdroging, onderkoeling, beschadiging en ziektekiemen. Redelijk belangrijk, dus! Vergeet dus zeker niet om jouw huid van alle liefde en verzorging te voorzien die jij kan bieden… zoals met een deugddoend bezoekje aan een sauna, bijvoorbeeld! Want wanneer jouw huid gezond is, zal ook jij je gezonder voelen.

Niet zo heel gek, als je erover nadenkt. Je huid is de barrière tussen jou en de buitenwereld en vangt alles voor je op. Een hete douche doet meestal al wonderen, maar soms is een diepere reiniging nodig. En die vind je in de sauna! Door de hoge temperaturen zal je lichaam stevig gaan zweten en gaan je poriën wagenwijd openstaan. Al het overtollige vuil en talg in en op jouw huid worden zo weggespoeld, waardoor jouw huid gezonder en steviger wordt. Als laatste zorgt een dagje sauna ook voor herstel bij een tekort aan vocht of een verstoorde PH-waarde. Met andere woorden… hoe meer saunabezoekjes jij inplant, hoe gelukkiger jouw huid ervan zal worden. 

Overtuigd van de gezondheidsvoordelen van de sauna? Boek vandaag nog! 

Want als zelfzorg geen excuus is, wat is het dan wel? Bezoek onze pagina boordevol voordelige last-minutes – en boek jouw verwendag vandaag nog. En heb je nog een vraag voor ons? Aarzel dan niet om het ons te laten weten: wij helpen je graag verder. Geniet!

https://www.relaxy.be/lastminutes/

Deel deze post:

Recente artikels