Hot stone massage en de voordelen voor jouw welzijn

Een bezoek aan de sauna is al heerlijk, maar heb je ooit overwogen om het nog beter te maken met een hot stone massage? Dit luxe extraatje is meer dan alleen een weldaad voor je zintuigen – het heeft ook een heleboel voordelen voor je welzijn.

Een duik in de geschiedenis

De hot stone massage is geen nieuwe trend; het is een tijdloze therapie, geworteld in oude tradities. Native Americans gebruikten al hete stenen om pijn en ongemak te verlichten. Vandaag de dag zijn de ruwe lavastenen vervangen door gladde basaltstenen, bekend om hun warmte vasthoudende eigenschappen.

Opwarmronde

De stenen krijgen een warm waterbad voordat ze de ster van de show worden. Ze nestelen zich op je rug, geven warmte af en zetten zachtjes druk die je spieren voorbereiden op wat komen gaat.

De kracht van de massage

Tijdens de massage worden deze verwarmde stenen en olie gebruikt in een reeks vloeiende, zachte bewegingen over je rug. Het is een massage die dieper gaat dan alleen de oppervlakte, dieper in de spierlagen, en helpt om spanning te verlichten op een manier die met handen alleen niet mogelijk is.

De voordelen op een rij

Waarom is een hot stone massage nu goed voor jou? Laten we eens kijken naar de voordelen:

  • Diepe ontspanning: De warmte van de stenen kan helpen om diepere spierlagen te bereiken, waardoor je een niveau van ontspanning ervaart dat verder gaat dan een standaard massage.
  • Pijnverlichting: De combinatie van warmte en massage kan spierpijn verzachten en gewrichtsstijfheid verminderen.
  • Verbeterde circulatie: De warmte helpt om je bloedvaten te verwijden, wat de bloedcirculatie verbetert en je lichaam helpt om sneller te herstellen.
  • Stressvermindering: Net als elke andere vorm van massage, is het een geweldige manier om stress te verminderen en te helpen bij ontspanning.
  • Ontgifting: Zweten helpt je lichaam om gifstoffen uit te spoelen, en de massage bevordert dit proces.

Of je nu een sauna-enthousiasteling bent of gewoon zin hebt in een beetje meer luxe, een hot stone massage is een perfecte aanvulling op je routine. Probeer het zeker eens en voel zelf de voordelen. 

Zou het niet heerlijk zijn om je bij jouw volgende saunabezoek een ontspannende hot stone massage in te plannen?  Bij ons staat de hot stone massage ook nog op onze wishlist.

 

Deel deze post:

Recente artikels