Jepun x Shark Attack

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om een van de wellnesscenters, spa’s of sauna’s uit ons aanbod te gaan uitproberen. Blogger Krizia Schiavone (http:// www.sharkattackfashionblog.com) nam in augustus haar vriend mee naar Jepun Traditional Spa in Genk, voor een namiddag zen-time. Haar verslag en foto’s vind je hier terug…

Ik hou ervan om leuke plekken te ontdekken, en zeker wanneer die zich dichtbij huis verbergen. Dankzij Relaxy.be kreeg ik de kans om een namiddag te spenderen bij Jepun Traditional Spa in Genk. Op 20 minuutjes van bij mij thuis ervaarden mijn vriend en ik de beste aromatherapie massage ter wereld, en mochten we erna nog drie uur in de privé-spa vertoeven.

We werden verwelkomd door het vriendelijke team van Jepun, die ons meteen een welkomstdrankje aanboden en een formulier lieten invullen. We moesten onder andere invullen of we lenzen dragen, of we tijdens de massage een bepaalde zone extra aandacht wilden geven, of we een hoge of lage bloeddruk hebben… Ik had nog nooit zulke vragen beantwoord in een spa, maar ik vond het zeker een pluspunt dat de behandeling zo persoonlijk afgestemd wordt.

De behandeling begon met een relaxerend voetbadje, dat werd vervolgd door een uur lange massage. We mochten zelf de massageolie uitkiezen, en mochten ook aangeven of we graag een light, medium of harde aanpak verkozen. We gingen allebei voor medium, dat nog steeds behoorlijk intens was. Voor ons was dat perfect, en we hebben dan ook genoten van de massage – die letterlijk van kop tot teen werd gegeven. Ik heb ongelofelijk veel respect voor massagetherapeuten – ik zou zelf nooit de kracht en energie hebben om iemand een uur lang zo onder handen te nemen!

Na de massage mochten we een halfuurtje onderuit zakken in een bad met melk, vanille en kokosnoot. We konden de massageolie zo van ons afwassen, en merkten dat onze huid superzacht was geworden en heel subtiel geurde. Misschien wel een belangrijk detail: voor deze behandeling moet je jezelf helemaal ontkleden. Je krijgt een wegwerpbroekje en wordt uiteraard wel bedekt tijdens de massage. En als je je daarbij toch niet comfortabel zou voelen, kan je ook gewoon enkel de privé spa boeken, zonder de behandeling erbij.

We kregen eerst nog een volledige toer doorheen de spa, waarbij de eigenaar vertelde over zijn inspiraties. Hij reisde een jaar lang door Thailand en Indonesië om zelf alle massagetechnieken aan te leren, en om algemene inspiratie op te doen in de Aziatische cultuur. De spa is dan ook een magische plek die net aanvoelt als een stukje Azië in België, met bamboe, palmbomen en Boedhabeeldjes. Die kan je trouwens ook kopen en mee naar huis nemen!

In de tuin staan ook ligbedden rond het verwarmde zwembard, en hangt er een flatscreen TV bij de jacuzzi. Er staat zelfs een BBQ, zodat je er tijdens de zomer een heuse pool party zou kunnen organiseren met vrienden. Alles was mooi proper en verzorgd, en het zwembad had de ideale temperatuur voor een aangename duik. Binnen werd dan weer de perfecte ruimte ingericht om even neer te liggen, je ogen te sluiten en even weg te dommelen. Zeker het hoekje bij de open haard, vol met zachte kussens, zal je onmiddelijk doen wegdromen. Er is ook een sauna en een Turkse stoomkabine, een gewone douche en een regendouche.

Iedereen die wel eens even naar Azië wilt reizen binnen de Belgische grenzen, weet waarheen!

Meer informatie over Jepun  vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/prive-sauna/genk/17-jepun-traditional-spa/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Lees meer[/button]

 

Tekst en foto’s: Krizia Schiavone 

Voor meer foto’s, bezoek Shark Attack

Deel deze post:

Recente artikels