Sofie bezocht Thermen Katara

“Happy summer” bij Thermen Katara

 

Thermen Katara

Het was stipt 11u. toen we aankwamen bij Thermen Katara in Belsele. We meldden ons aan en werden meteen naar de kleedkamers geleid, waar we ons konden klaarmaken voor een dagje welnessen.

Dat begon met een rondleiding door de thermen, waarbij het gebruik van de verschillende faciliteiten werd uitgelegd.
 
 
 
 
 

Inrichting

Thermen Katara is een nieuw en modern saunacomplex. Wanneer je de ruime gangen, grote doucheruimtes en uitgestrekte tuin ziet, verbaast het je niet dat dit een van de grootste sauna’s van België is. Toch is het hier gezellig dankzij de andere aankleding die elke ruimte gekregen heeft.

Het restaurant is modern ingericht, met een eetgedeelte, loungegedeelte, lange bar en open keuken. Leuk is dat het restaurant aan de tuin grenst en de scheidingsmuur volledig uit glas bestaat, zodat je toch wat het gevoel hebt buiten te zitten.

De tuin bestaat uit een open grasplein met ligstoelen en is omringd door de thermen en drie van de vier sauna’s van Thermen Katara.

 

Elk van die sauna kreeg een andere aankleding, naargelang haar naam. Zo is er een Arabische sauna, een Thaise sauna, een Finse sauna en een Japanse sauna.

De behandelingsruimten, ten slotte, zijn gelegen in een apart deel van het complex om er volledige stilte te garanderen.

 

Faciliteiten en restaurant

Toen wij Thermen Katara bezochten, kozen we voor het “Happy Summer”-pakket:

  • Welkomstdrankje
  • Vrij gebruik van de thermen
  • Arabische massage van gelaat, nek en schouders
  • Ontspannende butter massage van rug en benen

 

Na ons welkomstdrankje startten we onze dag met de Arabische sauna, de minst warme van de vier sauna’s en zo perfect om “op temperatuur” te komen. Daarna was het tijd om af te koelen onder de douche en buiten een kijkje te nemen. We wandelden door het wisselbad, maar pasten voor het dompelbad. Dat is wel erg ingenieus aangelegd: je wandelt trapjes af tot je tot aan je schouders in het water staat en dan wandel je verder trapjes op tot je er weer uit bent.

Het dompelbad ligt vlak aan de Finse sauna, maar wij kozen eerst voor de Thaise sauna. Deze is ingericht met Aziatische elementen en erg ruim. Aan elke buitensauna zijn ook aparte douches voorzien, zodat je na een sessie ook meteen weer kunt afkoelen.

Weer droog was het tijd voor onze behandelingen. We konden met z’n tweeën plaatsnemen in dezelfde massageruimte en bereikten daar op een uur tijd de totale ontspanning. De meisjes die ons onder handen namen wisten alle knopen weg te werken en nadien was ik helemaal klaar voor een dutje.

“Niets daarvan”, zei men moeder. Tijdens onze rondleiding was ons immers uitgelegd dat het goed is na een behandeling een infraroodsessie te doen, en dus deden we dat.

Helemaal gereinigd trokken we naar het restaurant voor de lunch. Een slaatje met gegrilde aubergine en couscous voor mijn moeder, toast met geitenkaas voor mij. Beide gerechten waren heerlijk, voldoende en bovendien erg mooi gepresenteerd. De bediening was vriendelijk en snel.

Na nog een koffie en een thee sprongen we terug onder de douche om daarna proper te gaan stomen. Er was net een scrubsessie gedaan en we hadden de stoomcabine helemaal voor ons alleen.
 

Het zweet afgespoeld doken we het buitenzwembad in. Niet het koude (16°), maar het verwarmde (34° – 36°). We bubbelden nog wat na in de buitenjacuzzi alvorens een kijkje te nemen bij de laatste twee sauna’s.

Plots merkten we dat het al avond werd. Een dag bij Thermen Katara is snel gevuld. Er zijn tal van faciliteiten om uit te kiezen, je kan uitgebreid gaan eten en wie wil dutten of lezen kan terecht in een van de relaxatieruimtes of de tuin.
 
 
 
 

Unieke troeven

Hoogtepunt van ons bezoek waren absoluut de behandelingen. Die gebeurden in volle rust, zonder dat we ook maar iets hoorden van de rest van het complex. Na de massages voelde ik me voor de rest van de dag volledig ontspannen en ’s nachts sliep ik als een roosje.
 
 
Meer informatie over Thermen Katara vind je op Relaxy.be:

[button href=”http://www.relaxy.be/wellness/belsele/26-thermen-katara/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Relaxy[/button]

[button href=”http://www.relaxy.be/website_link/26/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Website[/button]
 
 
Ben jij net als Sofie een gepassioneerde blogster en wil je graag je eigen artikel op Relaxy.be ?
Stuur dan een mailtje naar info@relaxy.be !

Deel deze post:

Recente artikels